AcasăAfaceri profitabile la taraPensiuni Brasov: Cetatea Carului, locul de poveste din mijlocul naturii

Pensiuni Brasov: Cetatea Carului, locul de poveste din mijlocul naturii

Pensiuni Brasov: Aflata la o altitudine de peste 1.000 metri, Cetatea Carului, din satul Drumul Carului, este o adevarata desfatare pentru ochii drumetului. Pe de-o parte si de alta, pensiunea este strajuita de doua frumuseti ale naturii, mai exact Muntii Bucegii si Piatra Craiului.

Despre cum a fost infiintata unitatea turistica si care este modelul de succes intr-un astfel de business, am discutat mai multe de la Dan Samoila, proprietarul pensiunii Cetatea Carului.

Pasionat de tot ce inseamna turismul austriac si fost cabanier in Plaiul Foii, la poalele muntilor Piatra Craiului, Dan Samoila a decis sa imbine experienta din strainatate cu cea acumulata in tara. Asa a fost creata pensiunea Cetatea Carului, un loc de poveste, cu o arhitectura impunatoare prin simplitate si, mai ales, cu o vedere spectaculoasa de pe teresa restaurantului (230 de mp) asupra Muntilor Bucegi.

„Ne-am dorit mult sa imbinam experienta acumulata atat in tara, cat si in Austria si sa venim totodata cu amprenta noastra. Consideram ca, in ceea ce priveste turismul rural sau agroturismul, modelul austriac este adevarata reteta de succes, inclusiv sub aspect administtrativ”, considera Dan Samoila.

Pensiuni Brasov
Pensiuni Brasov

Pensiuni Brasov: Istoria pensiunii Cetatea Carului

Pe langa privelistea incantatoare, pensiunea Cetatea Carului are si o istoria importanta. Oamenii locului vorbesc de zona in care este amplasata pensiunea ca fiind „La Cetatuie”, deoarece se considera ca aici se afla ruinele unei cetati de dinaintea statului dac.
Mai mult decat atat, aria in care se regaseste pensiunea Cetatea Carului a fost si punct de observare in perioada celor doua razboaie mondiale, respectiv loc al bateriei antiaeriene din Al Doilea Razboi Mondial.

Pensiuni Brasov: Investitiile realizate la Cetatea Carului

Constructia pensiunii Cetatea Carului a fost finalizata in 2008, nivelul investitiilor ridicandu-se la peste 400.000 de euro. Unitatea turistica este construita pe trei nivele, cu 1.460 metri utili. Exista 14 facilitati de cazare (total 33 locuri) structurate astfel: 10 camere duble, 3 triple, 1 cvadrupla, 2 apartamente.

Din punct de vedere al activitatilor recreative, pensiunea are propria partie de tubbing cu o lungime de 90 de metri, precum si o tiroliana in lungime de 135 metri. Totodata, oaspetii se pot bucura si de o sala de jocuri (interior) cu masa de tenis, fotbal de masa, air-hockey, darts, sah, table, rummy.

Pensiuni Brasov
Pensiuni Brasov

Pensiuni Brasov: principalele atractii turistice de langa pensiunea Cetatea Carului

Pensiunea Cetatea Carului este situata la doar 9,3 de km de Castelul Bran, prin urmare este un loc ideal de cazare pentru cei care vin in mod special pentru aceasta atractie turistica.

De asemenea, daca va doriti mai degraba drumetii montane, puteti alege unul din multiplele trasee marcate, de dificultati diferite, de la poalele muntilor Bucegi si Piatra Craiului. Pe timpul iernii, partiile de schiat din Poiana Brasov sunt la circa 30 minute de mers cu automobilul.

„Ne-am dorit intodeauna sa punem un accent cat mai mare pe calitate, in mod real, si sa tratam turistul ca un oaspete, nu ca un client. Pentru a indeplini cat mai bine aceste deziderate, incercam sa selectam cat mai riguros personalul, sa oferim servicii prompte, mancare gustoasa, de cea mai buna calitate. Credem ca lucrul in familie este cel care iti consolideaza cu adevarat succesul”, ne-a mai spus Dan Samoila.

Pensiuni Brasov
Pensiuni Brasov

Fonduri europene pentru dezvoltarea unei pensiuni

Cei care sunt interesati de dezvoltarea unei pensiuni au posibilitatea sa acceseze fonduri europene prin masura 6.2 – Infiintare activitati neagricole in zonele rurale, sumele nerambursabile ajungand pana la 70.000 euro in cazul proiectelor de construire a unei pensiuni.

Solicitantii care pot accesa banii europeni sunt fermierii care doresc sa se extinda printr-o activitate neagricola. Este necesar ca fermierii sa aiba statut minim de PFA si sa aplice pentru prima data. O alta categorie a celor care pot accessa fondurile sunt micro-intreprinderile din zona rurala, precum si cele nou-infiintate (in anul depunerii cererii) sau care au o vechime de maxim 3 ani.

Acest articol este proprietatea CultivaProfitabil.ro. Copierea si distribuirea acestui continut, pe alte site-uri, este strict interzisa. Daca vom descoperi ca ati copiat continutul nostru, ne rezervam dreptul de a folosi orice mijloace legale. Va multumim pentru intelegere!

Daca apreciati acest articol, va invitam sa urmariti pagina noastra de Facebook:

Va invitam sa urmariti CultivaProfitabil si pe Google News.

Antonio Zaharia
Antonio Zaharia
Pasionat de agricultura si mai ales de consecventa fermierilor de lucra si de a pune pe masa hrana, chiar si in cele mai dificile conditii. Documentam articolele noastre cu agricultori, pomicultori si chiar cu oameni de stiinta din cadrul facultatilor de Agronomie.
Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandari pentru tine