Categorii
Casa si gradina

Orhidee intretinere: cum provocam o noua inflorire

Orhidee intretinere – iata una dintre cautarile frecvente ale pasionatilor de flori. In acest articol dorim sa va impartasim cateva sfaturi deosebit de importante care va vor ajuta sa provocati o noua inflorire la florea dumneavoastra mult iubita de orhidee.

Exista multe persoane care se intreaba cum putem face acest lucru, mai ales ca orhideea rezista o perioada buna de timp.

Orhidee intretinere – umiditatea

Unul dintre cele mai importante aspecte de care trebuie sa tinem cont este nivelul de umiditate. Orhideea nu are nevoie de o umiditate abudenta, insa nu ii sunt prielnici nici momentele prea lungi fara apa. De aceea, in mod optim, ar trebui sa udam floarea orhidee o data la o saptamana sau 8-9 zile, asta pe timp de vara.

Daca vorbim de sezonul rece, udarea poate fi realizata cam la doua saptamani. In ambele cazuri trebuie sa evitam turnarea unei cantitati prea mari de apa. Orice baltire prelungita a apei in ghiveci nu va face nimic altceva decat sa afecteze planta.

Un pont deseori spus de catre specialisti este ca orhideea nu trebuie tinuta in apropierea unui calorifer, mai ales cand acestea sunt incinse, iarna.

De asemenea, una dintre cele mai bune metode de udare pentru orhidee este sa scufundati pur si simplu ghiveciul intr-un recipient cu apa, circa 4-5 minute. Apoi, lasati apa sa se scurga. Si, nu uitati, sa udati planta dimineata, nu in alt moment al zilei.

Orhidee intretinere – ingrasamintele necesare

O buna dezvoltare si o buna inflorire la orhidee cu greu se poate face in lipsa unei fertilizari adecvate. Ca sa nu va bateti capul prea mult, puteti gasi ingrasaminte special realizate pentru orhidee, pe care le puteti cumpara gata preparate.

Se recomanda ca aplicarea unui astfel de ingrasamant sa se realizeze macar o data la doua luni.

Cum se intretine orhideea – despre lumina

Cu siguranta, fiecare persoana care a avut macar o data o orhidee s-a gandit cata lumina ii trebuie cu adevarat acestei flori. Raspunsul cel mai corect si cel mai sincer este – cu moderatie.

Inflorirea se produce cand planta are suficienta lumina natura, insa poate fi la fel de bine inhibata daca floarea este pusa direct in razele de Soare. Prin urmare, pozitionarea in apropierea ferestrei, insa fara ca soarele se bata direct in ea, ar fi cea mai buna varianta.

Importanta ghiveciului

Poate nu v-ati gandit, insa si ghiveciul poate avea un rol in provocarea unei noi infloriri la orhidee, prin simplul motiv ca acesta poate ajuta radacinile sa fie aerisite. Asta daca ghiveciul este unul cu orificii laterale.

Diferentele de temperatura

Inca un aspect legat de orhidee intretinere este si cel despre temperatura. Mai exact, floarea are nevoie uneori, pentru a-si relua inflorirea, de o diferenta de temperatura, macar de 5-7 grade Celsius.

Pentru a o ajuta in acest sens puteti sa mutati floarea, macar cateva zile, intr-un loc mai racaros din casa.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.