AcasăStiri APIAOficial: Circulatia fermierilor nu este afectata de noua ordonanta militara

Oficial: Circulatia fermierilor nu este afectata de noua ordonanta militara

Circulația fermierilor nu este afectată de noua ordonanță militară cu măsuri pentru prevenirea răspândirii COVID-19, informeaza Ministerul Agriculturii.

În cadrul Ordonanței Militare nr. 3/24.03.2020, se menționează că pe perioada stării de urgență este permisă „deplasarea pentru realizarea de activități agricole sau deplasarea producătorilor agricoli pentru comercializarea de produse agroalimentare”.

In rest, persoanele în vârstă de peste 65 de ani, considerate cele mai vulnerabile în fața pandemiei de coronavirus, trebuie să stea în casă pentru a se proteja. Vor avea însă voie să iasă din casă între orele 11.00 și 13.00, pentru cumpărături sau asistență medicală.

Excepție fac cei care sunt încă angajați sau desfășoară activități agricole.

Cetatenii pana in 65 de ani au posibilitatea sa iasa din casa in timpul zilei doar pentru a se duce la serviciu, urgente medicale, pentru a-si face cumparaturile de stricta necesitate, in apropierea locuintelor, pentru miscare fizica, pentru a scoate afara animalele de companie, ori pentru o situatie urgenta care se va mentiona in declaratia pe propria raspundere.

Indiferent de motivul in care va aflati afara, trebuie sa aveti asupra dvs. declaratia pe propria raspundere. Un model il gasiti aici. Declaratia poate fi scrisa si de mana.

Daca apreciati acest articol, va invitam sa dati Like paginii noastre pe Facebook:

Va invitam sa urmariti CultivaProfitabil si pe Google News.

Antonio Zaharia
Antonio Zaharia
Pasionat de agricultura si mai ales de consecventa fermierilor de lucra si de a pune pe masa hrana, chiar si in cele mai dificile conditii. Documentam articolele noastre cu agricultori, pomicultori si chiar cu oameni de stiinta din cadrul facultatilor de Agronomie.
Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandari pentru tine