Categorii
Fonduri europene agricultura

O noua sesiune de depunere a proiectelor pentru fonduri europene PNDR

AFIR a anuntat oficial ca incepand din 3 septembrie 2018 fermierii vor putea depune proiecte de investitii, prin fonduri europene, pentru trei masuri din PNDR.

Sumele disponibile pentru a fi accesate de catre agricultori se ridica la peste 300 de milioane de euro.

Cele trei submasuri de finantare PNDR sunt:
• 4.1 „Investitii in exploatatii agricole”, (componenta zootehnic pentru intreg teritoriul national),
• 6.2 „Sprijin pentru infiintarea de activitati neagricole in zone rurale” doar pentru zona ITI – DD
• 6.4 „Investitii in crearea si dezvoltarea de activitati neagricole” doar pentru ITI – DD.

Termenul limita de depunere pentru 4.1 este de 31 martie 2019, in cazul in care sumele disponibile nu se epuizeaza deja pana la acel moment.

Alocarea financiara stabilita pentru sM 4.1, disponibila in sesiunea 2018, este de 303 milioane de euro, impartita astfel: sectorul vegetal are alocate 53 milioane de euro, cel zootehnic are 111 milioane de euro, zona montana dispune de 80 milioane de euro (vegetal si zootehnic), iar fermele de familie si fermele mici de 59 milioane de euro. Pragul minim de selectie al proiectelor aferente sM4.1 este de 25 puncte.

Alocarea bugetara, disponibila pentru infiintarea de activitati neagricole in mediul rural, finantate prin sM 6.2 ITI – DD este 1,4 milioane de euro in sesiunea din acest an. Pragul minim de selectie al proiectelor depuse prin sM 6.2 ITI – DD este de 15 de puncte.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.