AcasăFonduri europene agriculturaNoi reguli pentru masura de instalare a tinerilor fermieri

Noi reguli pentru masura de instalare a tinerilor fermieri

Ministerul Agriculturii a anuntat noi reguli care se vor aplica pentru Submăsura 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”. Din acest an, masura va beneficia pentru prima dată de alocare distinctă pentru zona montană.

Zona montană a României este un teritoriu cu un imens potențial economic, social, cultural și de mediu, însă problema abandonului rămâne o provocare semnificativă pentru dezvoltarea acestui areal.

Un alt element de noutate îl reprezintă majorarea sprijinului financiar , începând cu sesiunea din acest an, la 60000-70000 euro, în funcție de dimensiunea exploatației. Astfel, finanțarea pentru cei care se instalează prima dată ca tineri fermieri este 100% nerambursabilă și se acordă pentru o perioadă de maximum trei ani.

În acest mod, prin alocare distinctă și majorarea sprijinului financiar, MADR dorește să încurajeze tinerii şi familiile lor de la sat să ramana si sa se stabilească în mediul rural, inclusiv in zonele montane.

Fondurile disponibile pentru sM 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” sunt de 100.000.000 Euro, din care 30.000.000 Euro pentru zona montană.
Sumele sunt alocate pentru perioada de tranziție 2021-2022.

Sesiunea de primire a cererilor de finanțare pentru sM 6.1 va începe pe 27 august 2021, ora 09:00 , iar termenul limită de depunere va fi 26 noiembrie 2021, ora 16:00.

Daca apreciati acest articol, va invitam sa dati Like paginii noastre pe Facebook:

Va invitam sa urmariti CultivaProfitabil si pe Google News.

Antonio Zaharia
Antonio Zaharia
Pasionat de agricultura si mai ales de consecventa fermierilor de lucra si de a pune pe masa hrana, chiar si in cele mai dificile conditii. Documentam articolele noastre cu agricultori, pomicultori si chiar cu oameni de stiinta din cadrul facultatilor de Agronomie.
Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandari pentru tine