AcasăLegume si fructeMomentul perfect pentru tratamentele la pomi

Momentul perfect pentru tratamentele la pomi

Tratamentele pentru pomii fructiferi sunt deosebit de importante, insa si mai important este momentul in care sunt facute acestea.

Pentru a avea o eficienta maxima, tratamentele chimice se efectueaza cel mai bine in faza de repaus vegetativ a pomilor.

Prin aceste tratamente reducem foarte mult riscul de infectare al pomilor la bacterii, ciuperci sau chiar insecte daunatoare.

Cand este momentul cel mai pun pentru aplicarea tratamentelor

In repausul pomilor avem posibilitatea sa realizam tratamentul in aproape orice moment, fie ca vorbim de caderea frunzelor sau pana la repornirea in vegetatie, in urmatoarea primavara.

Iata de ce ar trebui sa tinem cont. Pomicultorii avertizeaza ca tratamentele fungice, precum zeama bordeleza, le putem aplica in orice moment din perioada de repaus.

Exista insa un element de care trebuie sa tinem cont, si anume ca temperatura sa nu fie mai mica de 5 grade Celsius. De asemenea, nu vom aplica tratamentul chimic daca in zilele care urmeaza ne asteptam la ingheturi.

In general, acest tip de tratament sunt facute de specialisti in lunile februarie, martie, dupa ce se incheie lucrarile de taieri.

Un sfat extrem de important este legat de momentul de aplicare al uleiului horticol (insecticidele pe baza de ulei). Pentru a beneficia de un efect maxim ar trebui sa il aplicam pe pomi cand acestia sunt in faza de dezmugurit.

Verificati intodeauna instructiunile de pe pachetele substantelor chimice. De obicei, nivelul de concentratie care trebuie folosit, pentru sulfat de cupru sau zeama bordeleza, este de un plic la 7 litri de apa.

Daca apreciati acest articol, va invitam sa urmariti pagina noastra de Facebook:

Va invitam sa urmariti CultivaProfitabil si pe Google News.

Antonio Zaharia
Antonio Zaharia
Pasionat de agricultura si mai ales de consecventa fermierilor de lucra si de a pune pe masa hrana, chiar si in cele mai dificile conditii. Documentam articolele noastre cu agricultori, pomicultori si chiar cu oameni de stiinta din cadrul facultatilor de Agronomie.
Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandari pentru tine