Categorii
Legume si fructe

Momentul perfect pentru tratamentele la pomi

Tratamentele pentru pomii fructiferi sunt deosebit de importante, insa si mai important este momentul in care sunt facute acestea.

Pentru a avea o eficienta maxima, tratamentele chimice se efectueaza cel mai bine in faza de repaus vegetativ a pomilor.

Prin aceste tratamente reducem foarte mult riscul de infectare al pomilor la bacterii, ciuperci sau chiar insecte daunatoare.

Cand este momentul cel mai pun pentru aplicarea tratamentelor

In repausul pomilor avem posibilitatea sa realizam tratamentul in aproape orice moment, fie ca vorbim de caderea frunzelor sau pana la repornirea in vegetatie, in urmatoarea primavara.

Iata de ce ar trebui sa tinem cont. Pomicultorii avertizeaza ca tratamentele fungice, precum zeama bordeleza, le putem aplica in orice moment din perioada de repaus.

Exista insa un element de care trebuie sa tinem cont, si anume ca temperatura sa nu fie mai mica de 5 grade Celsius. De asemenea, nu vom aplica tratamentul chimic daca in zilele care urmeaza ne asteptam la ingheturi.

In general, acest tip de tratament sunt facute de specialisti in lunile februarie, martie, dupa ce se incheie lucrarile de taieri.

Un sfat extrem de important este legat de momentul de aplicare al uleiului horticol (insecticidele pe baza de ulei). Pentru a beneficia de un efect maxim ar trebui sa il aplicam pe pomi cand acestia sunt in faza de dezmugurit.

Verificati intodeauna instructiunile de pe pachetele substantelor chimice. De obicei, nivelul de concentratie care trebuie folosit, pentru sulfat de cupru sau zeama bordeleza, este de un plic la 7 litri de apa.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.