AcasăCombaterea daunatorilorMacerat din conuri de conifere: la ce sa-l folosesti

Macerat din conuri de conifere: la ce sa-l folosesti

Poate putini stiu ca maceratul din conuri de conifere poate fi de un real folos in gradina noastra de legume, in special pentru cultura de tomate.

Este un tratament natural prin care vom tine o buna parte din daunatori, dar si din boli, departe de plante. Iata cum trebuie sa-l preparam:

Avem nevoie de 2 kg ace si / sau conuri oparite in 10 litri de apa, care se tin cateva zile, maximum 10, la macerat.

Apoi, dupa ce strecuram, luam 1 litru de soluţie la 5 litri de apa, la care putem adauga si doua linguri de sapun lichid (in general sapunul lichid este mai mult pentru aderenta asupra plantei).

O alta reteta asemanatoare spune sa culegem primavara mugurii de brad, pin, etc, pe care ii pastram in pungi de plastic pana la intrebuintare, cand oparim o masura de muguri de brad in doua masuri de apa clocotita, lasam pe foc vreo 2-3 minute.

Apoi acoperim vasul si-l tinem asa cam 40 de minute – 1 ora. Strecuram, diluam in raport de 1:5 (1 cana de solutie la 5 de apa) si stropim tomatele in floare o data la 2 saptamani.

Citeste si: Obtinerea semintelor de rosii din productia proprie

Daca apreciati acest articol, va invitam sa urmariti pagina noastra de Facebook:

Va invitam sa urmariti CultivaProfitabil si pe Google News.

Antonio Zaharia
Antonio Zaharia
Pasionat de agricultura si mai ales de consecventa fermierilor de lucra si de a pune pe masa hrana, chiar si in cele mai dificile conditii. Documentam articolele noastre cu agricultori, pomicultori si chiar cu oameni de stiinta din cadrul facultatilor de Agronomie.
Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandari pentru tine