Maceratul de tataneasa este o substanta cu un inalt aport de elemente nutritive, in special azot si potasiu, pe care o putem da plantelor. Se utilizeaza frecvent in agricultura ecologica datorita efectului sau fortifiant.
De asemenea, puteti utiliza acest macerat si ca un ingrasamant, asemenea nitratului de potasiu.
Macerat de tataneasa: obtinerea sa
Reteta de producere a maceratului este una cat se poate de simpla.
La 10 litri de apa se adauga 1 kg de planta proaspata sau 200 grame de planta uscata. Se macereaza 10-15 zile in recipiente de sticla, material plastic sau lemn.
Diluat 10% se foloseste ca tratament stimulator, prin udare la radacina. Siluat 5% se utilizeaza ca tratament foliar.
Substanta, maceratul, are o concentratia de azot chiar mai mare decat balegarul. De asemenea, contine si vitamina B12.
Folositi echipament special cand lucrati cu macerate, protejati-va pielea, ochii si caile respiratorii.
Acest macerat de tataneasa favorizeaza cresterea si inflorirea plantelor.
Citeste si: Plante care atrag insecte benefice in gradina