Categorii
Legume si fructe

Livada de nuci, distrusa de dejectiile dintr-o conducta. Primar: Ce vrei sa fac eu?

O livada de nuci a fost distrusa de dejectiile provenite de la doua blocuri din centru comunei Cosoveni, judetul Dolj. Localnica afectata de aceasta problema sustine ca si mizeria se scurge si pe alte terenuri. Primarul spune ca se afla la a sasea licitatie pentru a incepe investitiile, dar acuza totodata lipsa de fonduri.

Potrivit localnicilor din comuna Coşoveni, judeţul Dolj, dejecţiile care se adună în canalizarea celor două blocuri din centrul localităţii se scurg, de doi ani, pe terenurile lor şi chiar într-un pârâu de unde păsările şi animalele beau apă. Problema ar fi o gaură în conducta de canalizare pe care n-a reparat-o nimeni până acum, potrivit Mediafax.ro.

Oamenii sunt revoltaţi şi acuză autorităţile că nu iau nicio măsură.

„Am doi copii. Nu se ia în considerare că pe acolo merg copiii mei, prin mizerie. Am fost la primărie şi mi-a zis primarul . Nu se ia nicio măsură. Vin la votări. Vara e de nedescris mirosul”, a declarat o localnică din Coşoveni.

„Presupun că dinspre blocuri vine mizeria, miroase, sunt câteva izvoare pe valea asta care alimentează balta, dar vara e groaznic. Nu ştiu ce sistem de canalizare au avut la blocuri. Din ce am auzit, iniţial, blocurile au avut o canalizare ce ducea 100-200 de metri mai jos de aici. Nu ştiu cât de funcţională a fost”, a spus un alt locuitor.

„Mi-au distrus nucii cu mizerie de la blocuri, dejecţii. Am 14 nuci aici. Uitaţi, aici curge de doi ani de zile. Domnul primar n-a făcut nimic. A luat bani pentru canalizare şi nu a făcut nimic. Am făcut sesizări de nu ştiu câte ori la Garda de Mediu, la Sanepid, la Primărie… nu s-a luat nicio măsură, curge în continuare. De doi ani de zile. Au pus ţeava fără acordul meu. Să se ia măsuri corespunzătoare împotriva celor care au pus ţeava fără acordul meu. Mi-au infectat terenul”, a spus Mariana Băluţă.

Primarul recunoaşte că problema e veche, dar spune că n-a luat nicio măsură pentru că a început o canalizare modernă, pe care, însă, n-a avut bani să o termine.

„Canalizarea este înfundată, e veche, cu cămine cu cărămidă, nu se mai scurge până în fosa septică. În zona respectivă este o ţeavă care este spartă şi este, într-adevăr, o scurgere în zona respectivă. (…) Acum suntem într-o licitaţie, a şasea oară, bucata de canalizare cu staţie de epurare, e o lucrare începută mai demult. A fost lipsă de fonduri, probleme cu proiectarea, n-am avut constructor. Acum sper să se rezolve şi să avem o canalizare conform normelor europene”, a declarat Nicuşor Coandă, primarul comunei Coşoveni.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.