Categorii
Apicultura

La anul s-ar putea sa avem cu 50% mai putine familii de albine

Predictii sumbre sunt anuntate de specialistii din apicultura. La anul s-ar putea ca numarul de familii de albine sa cunoasca o diminuare drastica, avand in vedere conditiile climatice dificile din ultima perioada.

Potrivit presedintelui Asociatiei MoldApis, Petru Sacara, exista sanse ca numarul de familii de albine sa scada cu pana la 50% in anumite regiuni din Republica Moldova.

“Sectorul se duce in declin total. Cei care traiesc doar din apicultura sunt la pamant. Probabil vom ajunge sa pierdem aproape jumatate din efectivul de albine din cauza anului complicat”, spune Petru Sacara, potrivit Agrobiznes.

Apicultorul afirma ca deja se inregistreaza pierderi si ar fi vorba de sute de mii de familii de albine.

“Cei mai expuși riscului sunt apicultorii care au neglijat tratamentul contra dăunătorului varroa. În alte cazuri, din lipsă de bani, n-au putut să cumpere hrană destulă pentru albine. Despre pierderi vom putea vorbi chiar de prin noiembrie, nu va trebui să așteptăm iarna”, zice Petru Sacara.

Daca apreciati acest articol, va invitam sa dati Like paginii noastre pe Facebook:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.