AcasăOvineLa 19 ani e ciobanita si studiaza pentru a deveni inginer agronom

La 19 ani e ciobanita si studiaza pentru a deveni inginer agronom

Loredana-Iuliana Vieru, in varsta de 19 ani, isi ajuta parintii cu multa bucurie in oierit, in fiecare sfarsit de saptamana, in comuna Vulturesti, judetul Suceava.

Pasiunea pentru mioare si pentru zootehnie in general a facut-o sa urmeze si cursurile Facultatii de Agricultura, pentru a deveni inginer agronom, scrie Lumea Satului.

Familia sa se ocupa de oierit de mai multe generatii. Au in principal oi din rasa Turcana.

„Stâna nu este doar locul în care îmi ajut părinții, stâna e acasă. Locul în care am copilărit, am crescut, am râs, dar am și plâns. La noi în familie creșterea ovinelor este din generație în generație. Am început de la un efectiv mic de animale și cum ar spune un cioban adevărat, am ajuns la numărul dorit. Ne mândrim să avem oi din rasa Țurcană bucălaie sau cunoscuta „Regina Munților”, povesteste tanara, pentru sursa citata.

Citeste si: Oaia Turcana, cea mai iubita rasa de ciobanii romani

Daca apreciati acest articol, va invitam sa dati Like paginii noastre pe Facebook:

Va invitam sa urmariti CultivaProfitabil si pe Google News.

Antonio Zaharia
Antonio Zaharia
Pasionat de agricultura si mai ales de consecventa fermierilor de lucra si de a pune pe masa hrana, chiar si in cele mai dificile conditii. Documentam articolele noastre cu agricultori, pomicultori si chiar cu oameni de stiinta din cadrul facultatilor de Agronomie.
Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandari pentru tine