AcasăCulturi profitabileInvestitie de 100.000 euro in Goji la Brasov

Investitie de 100.000 euro in Goji la Brasov

Goji Bio Brasov, cel mai mare producator de Goji din Romania, a finalizat in aceasta primavara proiectul de extindere a pepinierei si o noua plantatie in Codlea, judetul Brasov. Este un proiect amplu realizat din fonduri proprii, asa cum declara investitorul. 

Considerata cea mai performanta plantatie de Goji din Romania, aceasta poate fi utilizata ca model de afacere pentru toti cei interesati sa investeasca in Goji. “In acesta plantatie am aplicat ultimele recomandari in materie de crestere a arbustiului de Goji, folosind experienta cumulata a cultivatorilor cu rezultate din toata tara. Fiind o cultura relativ noua la noi in tara, recomandarile noastre nu se puteau aplica intodeana cu succes pentru toate regiunile. In timp insa, tehnologia de cultura a fost adaptata sa acopere toate situatiile iar in acest moment am decis sa trecem la nivelul urmator”, declara Adrian Nicolae, fondatorul brandului Goji Bio Brasov.

“Asa cum ne-am propus inca de la inceput, sa fim cei mai buni in ceea ce facem, am reusit, dar acesta pozitie ne obliga la calitate, transparenta si onorarea angajamentelor facute tuturor colegilor“, mai mentioneaza investitorul.

Goji Bio Brasov nu este doar o pepiniera autorizata. Societatea detine peste 4 ha de Goji, iar acest lucru arata interesul acestora in produsul finit, fructul de Goji. Centrul de colectare realizat de acestia precum si intentia de a realiza prima fabrica de prelucrare a fructului de Goji din Romania, arata interesul crescut pentru aceasta cultura.

“Cererea crescuta de material saditor certificat de Goji, in tara si strainatate a facut necesara extinderea capacitatii de productie a pepinierei. Pentru a acoperii necesarul, pentru 2019 am produs peste 80.000 de arbusti de Goji. Aparitia oportunitatilor de desfacere si valorificare a fructelor de Goji, a facut deasemenea necesara infiintarea unei plantatii noi de Goji, la Codlea, Brasov”, completeaza fermierul.

“Solutia tehnica utilizata in acest proiect a fost evaluata mult timp, pentru a putea identifica raportul calitate pret cel mai bun. Garantia extinsa a lucrarilor si a echipamentelor folosite au fost un criteriu de selectie. Putem recomanda ca model, orice componenta a acestui proiect luata integrat sau doar pe bucati”, concluzioneaza Adrian Nicolae.

Cu o experienta de peste 7 ani pe piata din Romania, Goji Bio Brasov, a ajutat la infiintarea majoritatii culturilor certificate de Goji de la noi din tara, prin oferirea de material saditor certificat si consultanta specializata. “Dorim uniformizarea tehnologiei de cultura pentru ca pe viitor, valorificarea fructelor de goji sa fie mult mai facila. Daca folosim un material saditor certificat, aceeasi tehnologie de cultura, produsul rezultat va fi identic, ceea ce il va face atractiv prin calitate si cantitate”.

Performanta Goji Bio Brasov de pana acum, prima plantatie de Goji certificata bio (2014), singura pepiniera certificata ecologic (2017), soi romanesc omologat de goji (2019), situeaza societatea ca principala sursa de informare  in ceea ce inseama investitia intr-o cultura de Goji precum si administrarea arbustiului de Goji la noi in tara.

gd

Descoperă primul noutățile CultivaProfitabil.ro

Antonio Zaharia
Antonio Zaharia
Pasionat de agricultura si mai ales de consecventa fermierilor de lucra si de a pune pe masa hrana, chiar si in cele mai dificile conditii. Documentam articolele noastre cu agricultori, pomicultori si chiar cu oameni de stiinta din cadrul facultatilor de Agronomie.
Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandari pentru tine