Categorii
Combaterea daunatorilor Legume si fructe

Insecticide naturale: Sapunul poate fi un insecticid eficient

Insecticide naturale au de cele mai multe ori efecte foarte bune in prevenirea atacului unor daunatori in gradina de legume sau in livada.

Chiar daca nu putem vorbi de un insecticid natural 100%, sapunul poate fi folosit cu succes fiind totodata mai putin nociv si continand mult mai putine substante chimice decat un pesticid obisnuit.

Fara indoiala, utilizarea sapunului pe post de insecticid este o varianta si mai ieftina. Iata cum putem utiliza eficient aceasta varianta.

Insecticide naturale – cum preparam amestecul necesar

In primul rand este necesar sa utilizam sapun de casa sau cumparat din comert, insa fara sa fie parfumat. Parfumul este constituit din substante sintetice care pot avea un efect negativ asupra plantelor.

Apoi, putem razui doua linguri de sapun pe care le vom amesteca bine intr-un litru de apa. Dupa ce sapunul s-a dizoval complet putem folosi substanta rezultata pentru a stropi peste plante.

Se poate combate cu aceasta substanta afidele cat si alte insecte care au un corp moale.

Insecticide naturale – o alta reteta eficienta

O alta reteta de insecticid pe baza de sapun este si aceasta (impotriva paduchilor si afidelor). De exemplu, puteti cumpara sapun verde, apoi sa puneti 5 picaturi de spirt medicinal la 1 litru de apa.

Veti lasa compozitia sa stea o noapte apoi a doua zi o puteti utiliza la stropirea plantelor. Cel mai eficient ar fi sa stropiti doar dimineata, de 2-3 ori pe saptamana.

O alta recomandare importanta este sa nu inlocuiti sapunul cu detergentul, deoarece acesta din urma are substante mult mai puternice care vor afecta planta.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.