Categorii
Culturi bio Culturi profitabile

Insecticide bio: cele mai bune solutii pentru legume de la Vali Cucu

Insecticide bio sunt deosebit de importante atunci cand dorim sa avem o cultura cat se poate de naturala. Va oferim cele mai valoroase sfaturi privind astfel de tratamente de la Vali Cucu, unul dintre cei mai cunoscuti legumicultori de la noi.

“Eu folosesc si frunze de tutun pentru a face ceai. Cu acesta stropesc plantele, deoarece tine departe insectele. Anul acesta am gasit si cateva seminte de crizantema salbatica din care se obtine cel mai puternic insecticid bio. Deja am pus semintele la incoltit, dureaza cam 2 luni, la anul vreau sa incerc si acest insecticid. Pentru mana la rosii, una dintre cele mai simple metode si eficiente este aceasta: 1 litru de lapte 9 litri de apa, eventual si un pic de bicarbonat pus. Coada calului este de asemenea un antibiotic foarte bun. Mai adaug si o lingurita de bicarbonat de sodiu, usturoi, ardei iute”, a spus Vali Cucu in cadrul emisiunii “In gradina Danei”, de la TVR 1.

Legumicultorul, cu o experienta de peste 30 ani, a mai declarat ca deseori foloseste si urzica, pe care o da exclusiv radicular, deoarece contine mult azot, element ce ajuta planta sa se dezvolte.

Insecticide bio: solutii si pentru ingrasamant

Una dintre retele descoperite recent de Vali Cucu este si una bazata pe drojdie de bere, gainat de pasare si zahar, care, dupa spusele legumicultorului, ar creste productia cu cel putin 30%.

“Anul acesta am testat o reteta de ingrasamanat noua. Este vorba despre gainat de pasare, drojdie de bere si zahar. Reteta pot spune ca face minuni. Productia este mai mare cu 30-40%”, a mai spus Vali Cucu.

Insecticide bio: tratamentul folosit frecvent si preventiv de Vali Cucu

Pentru cei care vor sa aiba un tratament eficient de la Vali Cucu, cu care sa poata interveni si atunci cand este necesar, dar mai ales si preventiv, va prezentam urmatoarea reteta:

– 200 grame Coada calului;
– 200 grame ustori zdrobit;
– 100 grame de zahar;
– 100 grame de ardei iute;
– 100 grame de bicarbonat de sodiu;
– 2 linguri de sapun lichid sau ras (lasat la inmuiat);
– tutunul de la doua tigari;
– 100 grame de pelin;
– 100 grame de rostopasca;
– 1 litru de lapte;

Ingredinetele, fara lapte, se vor fierbe (circa 10 minute maxim) impreuna in 5 litri de apa. Se va lasa la racit, iar ulterior lichidul se va strecura. La final se va adauga laptele.

Vali Cucu recomanda ca aceasta solutie sa fie data pe plante la circa 10 zile, din a doua saptamana de la plantare.

Citeste si:

Programele de sprijin pentru fermieri care continua in acest an

Subventie usturoi 2019: plata de 1.000 euro pe hectar!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.