Categorii
Fără categorie

In 20 de ani mana de lucru bruta in agricultura va disparea

Sectorul agricol, care care face 4-5% din PIB, are printre cele mai mici salarii din România.

La nivelul anului 2018 salariul mediu net pe economie în agricultură a fost de 1.980 de lei (circa 425 de euro), sub salariul mediu net pe economie, de 2.700 de lei (circa 590 de euro), potrivit datelor de la Institutul Naţional de Statistică, scrie Ziarul Financiar.

Eurostat arată că în România 23% din populaţie lucrează în agricultură, faţă de o medie a UE de 4,3%.

„Agricultura este un domeniu care plăteşte de la an la an mai bine. Sunt salariaţi plătiţi cu peste 10.000 de euro. În România un director de marketing într-o firmă de agrobusiness e plătit între 2.500 şi 3.000 de euro net pe lună, un director tehnic între 3.000 şi 5.000 de euro“, spune Florin Constantin, fondatorul firmei de recrutare şi consultanţă în domeniul agriculturii Agxecutive.

„Dar sunt şi foarte mulţi zilieri. Iar aceştia nu sunt foarte bine plătiţi şi acest lucru trage în jos valoarea venitului mediu net în agricultură. Însă, în 20 de ani, mâna de lucru brută va dispărea“, explică Florin Constantin, fondatorul firmei de recrutare şi consultanţă în domeniul agriculturii Agxecutive.

Citeste si: Cel mai scump gem din lume este realizat in Romania. Costa 365 euro borcanul si esta facut la Viscri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.