AcasăIdei afaceriIdei de afaceri: carmangeria cu preparate traditionale

Idei de afaceri: carmangeria cu preparate traditionale

O carmangerie se poate dovedi o idee de afacere foarte buna, daca accentul este pus pe preparate traditionale, foarte apreciate de consumatori. Magazinul „La Dragan” ofera produse la preturi cuprinse intre 15 lei sin pana la 100 lei. Iata povestea lui Adrian Costin Drăgan, cel care a pus la punct acesta bacanie.

Adrian Costin Dragan este un an­tre­prenor din comuna Ber­ceni de lângă Bucureşti, care, in 2014, a deci sa duca mai departe o traditie a familiei si sa deschida o carmangerie proprie.

Cum a inceput totul? A invatat sa prepare singur diverse preparate pentru sarbatori, le-a oferit prietenilor si incurajat de reactia acestora a decis sa faca pasul catre business, scrie Ziarul Financiar.

„Eu eram in familia noastra, de cativa ani buni, care se ocupa de prepararea produselor pentru Craciun. Chiar si prietenii apelau la mine. Asa s-a conturat ideea de a incepe o afacere din acest lucru”, spune Adrian Drăgan, proprie­tarul carmangeriei La Drăgan – Atelierul de gust, din comuna Berceni.

În 2014 a decis asadar să-şi facă pro­priul business în procesarea de car­ne şi, vreme de doi ani, a lucrat la construcţia atelierului. Dupa doi an, in 2016, a deschis si carmangeria, apoi si un punct de desfacere. „Am inceput cu un magazin micut, de doar noua metri patrati”, spune tanarul.

Produsele realizate sunt in general traditionale si sunt de la specialitati afumate sau marinate pana la produsele proaspete precum micii, carnatii, babic, carne pentru gratar, salamuri, chiar si pateu de rata, de pui, de porc. Clientii au posibilitatea si sa comande anumite specialitati, realizarea acestora durand cateva zile.

„Lucram cu producatorii locali pentru materia prima. Am inceput inclusiv colaborarea cu un crescator de vita Angus din comuna Berceni”, spune Adrian Costin Drăgan.

Investitia initiala a fost de 120.000 euro, la care se adauga 50.000 de euro pentru extinderea magazinului si transformarea acestuia intr-o adevarata bacanie. In prezent lucreaza aici 10 angajati.

„În 2018, cifra de afaceri a fost de circa 220.000 de euro, iar anul acesta preconizăm că va fi de trei ori mai mare, odată cu extin­derea magazinului“, spune Adrian Costin Drăgan.

Cei mai mulţi clienţi vin la Atelierul de gust La Drăgan din comuna Berceni, însă există şi cumpărători care vin din Bucureşti, mai ales în weekend.

Merita de mentionat ca pentru procesarea carnii cei interesati pot accesa fonduri europene, la fer si pentru productia de carne intr-o microferma.

Daca apreciati acest articol, va invitam sa urmariti pagina noastra de Facebook:

Va invitam sa urmariti CultivaProfitabil si pe Google News.

Antonio Zaharia
Antonio Zaharia
Pasionat de agricultura si mai ales de consecventa fermierilor de lucra si de a pune pe masa hrana, chiar si in cele mai dificile conditii. Documentam articolele noastre cu agricultori, pomicultori si chiar cu oameni de stiinta din cadrul facultatilor de Agronomie.
Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandari pentru tine