AcasăCasa si gradinaIdee inedita: A gaurit tevile de PVC si a facut un sistem...

Idee inedita: A gaurit tevile de PVC si a facut un sistem de irigare

Atunci cand ai o gradina mica si iti doresti un sistem de irigare semi-automat sa-i spunem, te poti inspira de la un fermier american.

Acesta si-a creat un sistem de irigare cu tevi PVC, pe care le-a conectat la un aspersor. Si ca lucrurile sa functioneze cat mai usor, tevile PVC au fost gaurite la un anumit unghi, astfel incat apa sa fie proiectata pe brazde.

Pentru a va face un asemenea sistem veti avea nevoie de tuburi PVC, in general de diametrul 25 mm. De asemenea, veti avea nevoie si de teuri / coturi. Nu este necesar sa lipiti tevile si coturile intre ele, daca nu veti utiliza o presiune prea mare de apa. In acest sens veti avea nevoie de o valva/reductor de presiune, conform canalului Daisy Creek Farms with Jag Singh.

Pentru a va fi mai usor este bine sa va creati un proiect cu dimensiunile tevilor (lungimea lor), pentru a va asigura ca sunt taiate corect si se potrivesc, conform proiectului facut.

Dupa ce tot ansamblul este pus pe pozitie, ajungem la gaurirea tevilor de PVC. Cu un burghiu mic, dati gauri in teava PVC alternativ pe o parte si pe cealalta, la distante de 15-20 cm.

Inchideti capetele tevilor cu dopuri pentru PVC.

Construiti acest proiect doar cu o valva de presiune. Conectarea la presiune mare va imprastia apa cu prea multa putere.

Citeste si: Cea mai simpla si ieftina metoda pentru a va face sistem de udare prin picurare

Video:

gd

Descoperă primul noutățile CultivaProfitabil.ro

Antonio Zaharia
Antonio Zaharia
Pasionat de agricultura si mai ales de consecventa fermierilor de lucra si de a pune pe masa hrana, chiar si in cele mai dificile conditii. Documentam articolele noastre cu agricultori, pomicultori si chiar cu oameni de stiinta din cadrul facultatilor de Agronomie.
Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandari pentru tine