AcasăAfaceri profitabile la taraGoji planta pret: cat costa un material saditor de calitate si unde...

Goji planta pret: cat costa un material saditor de calitate si unde il putem gasi

Goji planta pret – Sezonul plantarilor fiind in toi, alegerea unui material saditor de calitate este deosebit de important, pentru reusita unei culturi. Cei interesati au de acum o sursa credibila si performanta de unde pot achizitiona butasi si plante de goji, beneficiind de consultanta post-vanzare, precum si de desfacere asigurata.

„Pentru noi selectia este foarte importanta. Preturile materialului saditor de Goji, incepe de la 15 lei pentru planta din seminte selectionate si ajunge pana la 25 lei/planta in cazul soiului pe care urmeaza sa-l omologam in curand. Cel mai bun pachet pe care il putem oferi cultivatorilor este un pachet mixt goji planta pret, pe la 16-18 lei, care are preponderent butasi inradacinati sau reduceri de pana la 12-13 lei pentru plantele din seminte, in cazul unor comenzi mai mari”, ne-a declarat Adrian Nicolae, un fermier din Bucuresti care detine in comuna Augustin, judetul Brasov, prima plantatie de goji certificata ecologic (2014) Goji Bio Brasov, precum si o pepiniera de plante goji, certificata si ea ecologic in 2017, unica in Romania.

Goji planta pret: calitatea materialului saditor

Diferenta dintre un material saditor performant si unul cu probleme este data in primul rand de procesul de selectie (genetica), provenienta semintelor sau a butasilor ce urmeaza sa fie inradacinati. Nu se poate inmulti la intamplare, selectia garantand o productivitate ridicata precum si o rezistenta la boli mult mai buna.

Citeste si: Fructele goji: Pret mai bun pentru cultivatori, gratie unei investitii de 200.000 euro intr-o linie de ambalare

„Diferenta dintre plantele provenite din seminte sau cele din butasi cu adevarat selectionati, este de o uniformitate a productiei si a dezvoltarii plantelor. Fructificarea, ca si in cazul plantelor din butasi, poate aparea devreme daca arbustiul este ingrijit corespunzator. Sanatatea si rezistenta la boli este un lucru de care trebuie tinut seama.

Pentru cultura mare, recomandam plante din butasi, pentru o productie uniforma si o abordare unitara a tehnologiei de cultura. Pentru hobby se pot achizitiona plante din seminte fara probleme cu posibilitatea selectiei ulterioare”, ne-a mai spus Adrian Nicolae.

Goji planta pret: desfacerea asigurata

Cei interesat sa investeasca in cultura de goji pot beneficia si de o oferta generoasa, fiindu-le asigurata si desfacerea.

„De cativa ani, primavara contractam productia de plante Goji pentru sezonul de plantare din toamna. Oferim reduceri mari de preturi de pana la 40% pentru cei interesati de aceasta cultura. Avansul este mic de 20% din valoare iar din reducerea cheltuielilor, cultivatorii pot achizitiona echipamente necesare bunei functionari a plantatiei. Planta poate ajunge pe la 12-13 lei, indiferent ca e butas sau samanta. Vorbim de cantitati de pentru minim jumatate de hectar. Castigul este al tuturor, noi stim cat trebuie sa producem iar acestia se pot preocupa de pregatirea terenului fara as face griji pentru necesarul de plante goji.”

Cei care cultiva goji au posibilitatea din acest an sa isi vanda fructele direct la un centru de colectare special creat pentru ei. Aici, fermierii pot obtine preturi de pana la 25-30 de lei/kg pentru cei care aduc fructele la depozit (comuna Frumusani, judetul Calarasi). De asemenea, cultivatorii de gojii au disponibila si o linie de sortare si ambalare de ultima generatie.

Citeste si: Cum sa incepeti o afacere profitabila cu goji: toate resursele necesare, intr-un singur loc

Fermierii care doresc sa infiinteze culturi pe suprafate de minim 0,5 hectare si care intentioneaza sa creeze un business sustenabil, pe termen lung, sunt sfatuiti sa verifice cu mare atentie provenienta materialului saditor, mai ales ca pe site-urile de anunturi, un material saditor de o calitate indoielnica nu e vanduta neaparat la un pret mai mic.

„Nu veti gasi pe site-urile de anunturi plante goji sub 15 lei. Riscul este major, deoarece nu ai garantie si fireste, nu beneficiaza nici de consultanta post-vanzare. Noi, la Goji Bio Brasov, ne propunem sa oferim un material saditor atent selectionat, dintr-o pepiniera cu autorizata, cu scopul de a standardiza culturile din punct de vedere al calitatii – goji planta pret„, ne-a mai spus Adrian Nicolae.

Daca doriti sa aflati mai multe detalii despre infiintarea unei plantatii profesioniste de goji, il puteti contacta pe domnul Adrian Nicolae la numarul de telefon 0722.50.48.23 sau la adresa de email: office@plantatiegoji.ro

gd

Descoperă primul noutățile CultivaProfitabil.ro

Antonio Zaharia
Antonio Zaharia
Pasionat de agricultura si mai ales de consecventa fermierilor de lucra si de a pune pe masa hrana, chiar si in cele mai dificile conditii. Documentam articolele noastre cu agricultori, pomicultori si chiar cu oameni de stiinta din cadrul facultatilor de Agronomie.
Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandari pentru tine