AcasăJoburiFructe si legumele din Anglia, putrezite pe camp. Englezii refuza sa lucreze...

Fructe si legumele din Anglia, putrezite pe camp. Englezii refuza sa lucreze in agricultura, iar romanii nu mai vin din cauza Brexitului

Sute de tone de legume si fructe ajung sa putrezeasca pe campurile din Anglia, deoarece romanii nu mai vin sa lucreze in agricultura din cauza Brexitului. Situatia este grava si din pricina faptului ca englezii nu doresc sa faca aceste munci sezoniere.

Imigrantii din Europa de Est sunt cu greu angajati in Marea Britanie, o data cu intrarea in vigoare a Brexitului.

Reprezentanții Barfoots of Botley, o companie agricolă cu sediul în sudul Angliei, spun că circa 750.000 de dovlecei sunt lăsați să putrezească, pentru că nu are cine să-i recolteze. Ei adaugă că, dacă situația rămâne neschimbată, vor fi obligați să ia decizii drastice, potrivit EuroNews.

Directorul general al companiei, Julian Marks, spune că este un dezastru care afectează mai multe domenii:

„Nu se întâmplă doar în agricultură și horticultură, se întâmplă în aproape toate sectoarele în care oamenii din străinătate lucrau de ani de zile și acum pleacă acasă”.

Firmele au mari dificultati in a angaja oameni si in a satisface cerintele supermarketurilor. Fie rafturile vor ramane goale, fie se va apela la importurile din UE, considera directorul companiei.

Fermierii englezi spun ca apreciaza acum ca niciodata munca romanilor

„Speranța mea, după acest an, este în primul rând ca guvernul britanic și publicul britanic să înțeleagă ce e nevoie. Ei joacă un rol important. Nu există nicio îndoială în acest sens: fără această forță de muncă străină va apărea o lipsă de productivitate în întreg Regatul Unit”, avertizează fun fermier.

După 47 de ani de la aderarea sa la Uniunea Europeană, Regatul Unit s-a retras din UE la 31 ianuarie 2020. În conformitate cu Acordul de retragere, Regatul Unit are acum statut de țară terță în raport cu UE și nu mai participă la procesul decizional al UE.

Daca apreciati acest articol, va invitam sa dati Like paginii noastre pe Facebook:

Va invitam sa urmariti CultivaProfitabil si pe Google News.

Antonio Zaharia
Antonio Zaharia
Pasionat de agricultura si mai ales de consecventa fermierilor de lucra si de a pune pe masa hrana, chiar si in cele mai dificile conditii. Documentam articolele noastre cu agricultori, pomicultori si chiar cu oameni de stiinta din cadrul facultatilor de Agronomie.
Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandari pentru tine