Categorii
Afaceri profitabile la tara

Fermierii vor putea sa-si cumpere solarii cu bani europeni

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a anuntat recent, in cadrul unei deplasari la Timisoara, ca se doreste construirea unei masuri de sine statatoare, in cadrul Pilonului II, prin care fermierii sa isi poate achizitiona solarii sau sere pentru a cultiva legume.

Aceasta propunere a venit din partea ministrului dupa ce acesta a constatat ca masura dedicata tomatelor nu a avut efectul scontat. Astfel, doreste sa sprijine fermierii in a cultiva mai multe tipuri de legume, nu doar tomate, insa de aceasta data nu cu bani de la stat, ci cu fonduri europene.

“Pentru legumicultura în spaţii protejate vom face măsură în Pilonul II, astfel încât cei care doresc să facă în continuare legumicultură în spaţii protejate să poată accesa acea măsură, să-şi facă sere sau solarii (…) în care să poată cultiva orice legumă, nu doar tomata (…), să utilizăm bani europeni, nu să alocăm în fiecare an bani de la buget, pentru că, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică, impactul economic asupra agriculturii nu a fost cel aşteptat”, a explicat ministrul, conform Agerpres.

Adrian Oros a mai precizat ca cea mai frecventa problema a fermierilor ete capacitatea redusa de a negocia preturi competitive, de aceea nu reusesc sa-si vanda corect marfa, la un pret acceptabil.

Cooperativa ramane din punctul de vedere al ministrului Oros singurul mod prin care agricultorii vor putea sa se dezvolte.

Mai mult decat atat, seful MADR a precizat ca in ultima perioada au fost facute mai multe controale asupra beneficiarilor programului Tomata, deoarece “au existat sute de dosare fictive”, a spus ministrul.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.