AcasăCresterea porcilorFara laturi in hrana porcului. Noile reglementari europene

Fara laturi in hrana porcului. Noile reglementari europene

Uniunea Europeana nu este de acord ca porcii din gospodarii sa fie hraniti cu resturile alimentare.

Noua lege aproape ca va revolutiona modul prin care taranii romani isi cresc animalele. Mai mult, noile reglementari spun ca este nevoie si de echipament special care sa fie purtat in cotetul porcilor, scrie Digi24.

Legea porcului naste deja multe nemultumiri in randul gospodarilor.

„Mi se pare o prostie, o absurditate. Pentru că nu știu dacă stă cineva să mă verifice dacă vin de la piață, să-mi iau costumul de protecție, nu, ca să pot să hrănesc porcul!? Mi se pare o prostie, dar mă rog… Legile astea impuse de UE ar trebui adaptate la nevoile noastre, până la urmă, nu?

Un alt fermier mic spune ca trebuie sa-i dea porcului apa de 4-5 ori pe zi, prin urmare cand sa aiba timp sa se schimbe de fiecare data.

Citeste si: Retete furaje porci: cum se face hranirea vierilor

„Să mă schimb de cinci ori pe zi? Păi eu nu mai fac treabă în grădină? Stau să mă schimb de cinci ori pe zi, ca să-i pun porcului o găleată de apă? Și cine va veni să verifice dacă eu hrănesc porcul cu resturi alimentare sau cu boabe pe care le primesc de la asociație? Cine va veni să verifice chestia asta? Vor angaja, gen cum e poliția locală, poliția locală sanitar veterinară să vină să verifice, să-i fac un grafic de hrănire al porcului?”, spune un localnic.

Primarul de la Vidra considera ca tocmai laturile ofera gustul adevarat al carnii de porc.

Marian Tudor – primar Vidra, Ilfov: „Ceva e ciudat în toată treaba asta, pentru că porcul din gospodăria proprie crește aproape 100% natural. Diferența între un porc de casă, crescut natural, cu tot ce are omul în curte, că-i rămâne o pâine, un rest de mâncare, îl duce la porc și atunci este o altfel de carne. Eu cred că se vede diferența clară, între o carne cumpărată de la supermarket și porcul din curte”.

Citeste si: Porc Duroc: caracteristici, ameliorari, profitabilitate

Noua lege a porcului le interzice țăranilor să-și plimbe porcii prin gospodărie, să-i lase liberi lângă bălți, râuri sau printre alte animale. Conform noilor reguli, persoanele care doresc sa creasca porci vor trebui sa se autorizeze in acest sens.

gd

Descoperă primul noutățile CultivaProfitabil.ro

Antonio Zaharia
Antonio Zaharia
Pasionat de agricultura si mai ales de consecventa fermierilor de lucra si de a pune pe masa hrana, chiar si in cele mai dificile conditii. Documentam articolele noastre cu agricultori, pomicultori si chiar cu oameni de stiinta din cadrul facultatilor de Agronomie.
Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandari pentru tine