AcasăLegume si fructeDulceata de ardei iute: cum o preparam pentru fripturi

Dulceata de ardei iute: cum o preparam pentru fripturi

Dulceata de ardei iute – va prezentam astazi o retata delicioasa prin care puteti sa dati o savoare deosebita fripturii. Iata cum o puteti prepara usor si cum o puteti pastra inclusiv pentru la iarna.

In primul rand, sa vedem de ce ingrediente avem nevoie.

Ingrediente dulceata de ardei iute

Vom avea nevoie de o cantitate de circa 500 – 600 grame de ardei iuti rosii, apoi de circa 350 – 400 grame de ardei capia mai mici, de un kilogram de zahar, cat si de un litru de otet.

Dulceata de ardei iute – cum o preparam

Inainte de toate vom spala ardeii iuti si cei capia, dupa care le vom scoate semintele si nervurile. Apoi ii putem taia in niste fasii relativ mici ca si marime. Puteti utiliza manusi chirurgicale la curatarea ardeilor iuti.

Vom amesteca dupa aceea zaharul impreuna cu otetul si vom fierbe aceasta compozitie aproximativ o jumatate de ora. Dupa acest tip ar trebui sa avem un fel de sirop pe care il vom utiliza la pregatirea dulcetii de ardei iute.

In sirop vom pune ardeii si ii vom lasa sa fiarba inca aproximativ o jumatate de ora. Momentul care ne indica ca e suficient este atunci cand compozitia are un aspect caramelizat, cat mai legat.

Dupa ce am terminat etapa anterioara vom lasa la racit compozitia. Dupa aceea vom pune in borcane.

Ultima etapa consta in sterilizarea la cuptor, la o temperatura de 180 grade, pret de maximum un sfert de ora.

Beneficii pentru sanatate

Consumul moderat de dulceata se recomanda si persoanelor cu hipertensiune arteriala. De asemenea, este benefic si la scaderea valorilor colesterolului negativ.

Este de ajutor si in stimularea imunitatii, precum si a recuperarii dupa o raceala (amelioreaza sinusurile).

De asemenea, dulceata de ardei iute se foloseste si in cateva retete de slabit.

Daca apreciati acest articol, va invitam sa urmariti pagina noastra de Facebook:

Va invitam sa urmariti CultivaProfitabil si pe Google News.

Antonio Zaharia
Antonio Zaharia
Pasionat de agricultura si mai ales de consecventa fermierilor de lucra si de a pune pe masa hrana, chiar si in cele mai dificile conditii. Documentam articolele noastre cu agricultori, pomicultori si chiar cu oameni de stiinta din cadrul facultatilor de Agronomie.
Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandari pentru tine