AcasăApiculturaDocumente necesare accesarii Programului National Apicol

Documente necesare accesarii Programului National Apicol

Termenul pana la care se pot depune cererile de accesare a sprijinului de 20 lei pe familia de albine, in cadrul Programului National Apicol, a fost prelungit.

Mai exact, data pana la care puteti depune cererea si documentele este 30 septembrie 2019, conform unui anunt facut de Ministerul Agriculturii.

Programul Național Apicol (PNA), reprezintă o masură de sprijin a apicultorilor cu finanțare comună (România – U.E.) prin care apicultorii își pot deconta diverse cheltuieli pe care le fac în stupină (cheltuieli generate de aplicarea tratamentelor contra Varooa, cheltuieli generate de reformarea stupilor uzați în urma deplasării în pastoral, etc.).

Iata documentele pe care le puteti descarca pentru a întelege mai bine ce este PNA și mai ales cate sunt condițiile de eligibilitate pentru a accesa masurile prevazute in program.

Documente accesare PNA 2019

Ghid PNA 2019

Anexa 1 – Cerere de plata APICULTORI PNA 2019

Anexa 4 – Document de identificare financiară

Anexa 5 – Comunicare deplasare in pastoral

Anexa 6 – Formular modificare date

Anexa 7 – Înștiințare caz de forță majoră

MĂSURILE DE SPRIJIN ȘI VALOAREA FINANCIARĂ PENTRU PROGRAMUL APICOL 2017 – 2019:

Îmbunătăţirea calităţii produselor în vederea unei mai bune valorificări a produselor pe piaţă: Achiziționarea de maturator, centrifugă, topitor de ceara cu abur din inox

Combaterea varoozei și nosemozei: Achiziționarea de medicamente

Raționalizarea transhumanței/stupărit pastoral: Achiziţionarea de cutii și accesorii apicole

Sprijinirea laboratoarelor de analiză a produselor apicole

Măsuri pentru repopulare: Achiziţionarea de mătci (regine) şi/sau familii de albine pentru apicultura convenţională sau ecologică

gd

Descoperă primul noutățile CultivaProfitabil.ro

Antonio Zaharia
Antonio Zaharia
Pasionat de agricultura si mai ales de consecventa fermierilor de lucra si de a pune pe masa hrana, chiar si in cele mai dificile conditii. Documentam articolele noastre cu agricultori, pomicultori si chiar cu oameni de stiinta din cadrul facultatilor de Agronomie.
Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandari pentru tine