La fel ca orice lucru pe care il igienizam, si dezinfectarea beciurilor trebuie sa fie o actiune pe care o facem macar la un interval de cativa ani. Daca am discutat anterior despre dezinfectarea solurilor, in acest articol o sa vorbim despre cum puteti face o igienizare a beciului.
Iata problema unui localnic care a intrebat cum poate dezinfecta beciul: „La o ploaie torentiala, beciul nostru a fost inundat. Noi il avem captusit cu scanduri de lemn. Bineinteles, acesta s-a udat, iar acum s-au dezvoltat niste ciuperci pe el. Cum putem sa scapam de ele si sa curatam bine locul?”.
Se recomanda ca prima data sa se realizeze o curatare mecanica, adica, cu un cutit sau o perie mai aspru, frecati lemnul si suprafetele care au intrat in contact cu apa.
Pulverizati apoi, atat pe scandurile de lemn, cat si pe alte suprafete care au intrat in contact cu apa, Topsin 500 SC. „Veti vedea ca ciupercile nu o sa mai apara”, se explica in emisiunea Ce vor plantele.
Acest produs are capacitatea si sa absoarba din umiditate, fiind un fungicid care nu lasa sporii de ciuperca sa se dezvolte.
Iti recomandam si:
Ceapa de apa: semanare, ingrijire, recoltare
Mutare pomi fructiferi: cand si cum o realizam