AcasăLegume si fructeDe ce sunt amari castravetii: cum apare amareala acestora

De ce sunt amari castravetii: cum apare amareala acestora

Amareala castravetilor este un fenomen care poate aparea in mai multe conditii, de aceea este bine sa fim atentie la cateva lucruri importante in cultura. In primul rand, trebuie sa stim faptul ca modificarile de gust ale legumelor apar in general de conditiile meteo, precum si de substantele nutritive din sol.

O amareala a castravetilor poate compromite cultura, de aceea trebuie sa fim atentie la acest aspect.

Iata doua dintre cele mai importante lucruri care pot promova un gust amar al castravetilor

Caldura excesiva

O cauza frecventa care provoaca amareala castravetilor este nivelul de caldura. Cand aceste are variatii mari, ori caldura este prea mare, planta are de suferit.

Totodata, este necesara si o anumita umbra castravetilor, pentru a nu fi tot timpul in soare.

Irigari care nu sunt constante

Diferentele de volum de apa utilizate la irigare pot avea de asemenea un efect nociv asupra castravetilor.

Se cunoaste faptul ca aceasta cultura este o mare consumatoare de apa, aproape 90% din leguma fiind compusa din apa.

Tipurile de soi

Exista nenumarate soiuri si hibrizi de castraveti, de aceea este necesar sa verificam si daca acel soi poate avea cateva probleme, sa le spunem ereditare, fiind astfel un motiv pentru care castravetii au devenit amari.

Trebuie mentionat faptul ca aceasta cultura, castravetii contin compusi organici numiti cucurbitacine. Acestia dau un usor gust amar. Un nivel scazut de cucurbitacine face ca gustul amar al castravetilor sa fie insesizabil. Insa, daca acest nivel este unul mai mare, inevitabil si gustul apar va fi mult mai pronuntat.

Cum sa prevenim amareala castravetilor

In primul rand, sa le oferim nivel de apa, lumina si umbra necesare. Este important sa oferim culturii de castraveti putina umbra in orele dupa-amiezii, mai ales cand soarele este foarte puternic.

De asemenea, este important sa culegem castravetii cat timp sunt tineri. In acest fel, daca ii culegem zilnic sau la doua zile macar, putem sa mai diminuam gustul amar (gustul amare devine mai puternic pe masura ce castravetii imbatranesc).

Totusi, daca vrem sa consumam castravetii amari trebuie sa stim ca partea cea mai amara este in locul in care au fost prinsi de planta – mama.

Daca apreciati acest articol, va invitam sa urmariti pagina noastra de Facebook:

Va invitam sa urmariti CultivaProfitabil si pe Google News.

Antonio Zaharia
Antonio Zaharia
Pasionat de agricultura si mai ales de consecventa fermierilor de lucra si de a pune pe masa hrana, chiar si in cele mai dificile conditii. Documentam articolele noastre cu agricultori, pomicultori si chiar cu oameni de stiinta din cadrul facultatilor de Agronomie.
Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandari pentru tine