AcasăPasariDe ce sa pui otet in apa gainilor si puilor

De ce sa pui otet in apa gainilor si puilor

Otetul pus in apa gainilor si puilor intareste sanatatea acestora. Este important de spus de la inceput ca nu orice otet este indicat pentru gainile adulte si puii acestora.

Mai exact, este bine sa folositi doar otet de mere. Ideal este sa il preparati in casa, daca aveti aceasta posibilitate, explica Alexandra Vanesa pe canalul ei de YouTube.

Otetul de mere este bogat in vitamine si minerale, acestea fiind de mare ajutor pasarilor de curte.

Aciditatea otetului de mere este cea mai importanta aici, deoarece actioneaza precum un antibiotic usor si natural. La pui, otetul pus in apa ajuta la cresterea mai rapida in greutate.

Otetul este foarte bun si in dieta gainilor, mai ales cand acestea trec prin perioade de stres (canicula vara, mutarea intr-un cotet nou etc.).

Cat otet in apa putem da gainilor?

Otetul se administrea doar in apa de baut a gainilor, nu direct. Nu trebuie sa depasiti 2% otet in apa pe care o dati gainilor (20 ml la un litru de apa).

Se poate da timp de 3-5 zile pe luna.

Daca se pune in cantitati prea mari sau se administreaza pe o perioada prea mare, otetul poate provoca pasarilor arsuri.

Nu se pune otet in apa, daca vasul este de metal.

Otetul de mere poate fi administrat in aceeasi doza si curcilor, acesta ajutand la fragezimea carnii. De asemenea, se poate da si ratelor sau porumbeilor, pentru un penaj mai stralucitor, cat si pentru o crestere a imunitatii acestora.

Daca apreciati acest articol, va invitam sa dati Like paginii noastre pe Facebook:

Va invitam sa urmariti CultivaProfitabil si pe Google News.

Antonio Zaharia
Antonio Zaharia
Pasionat de agricultura si mai ales de consecventa fermierilor de lucra si de a pune pe masa hrana, chiar si in cele mai dificile conditii. Documentam articolele noastre cu agricultori, pomicultori si chiar cu oameni de stiinta din cadrul facultatilor de Agronomie.
Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandari pentru tine