AcasăPasariDe ce sa dai gainilor seminte de floarea soarelui. Ofera acest ajutor...

De ce sa dai gainilor seminte de floarea soarelui. Ofera acest ajutor pasarilor tale

Poti ajuta gainile tale sa aiba o imunitate mai puternica si chiar sa faca mai multe oua cu ajutorul semintelor de floarea-soarelui.

Exista doua tipuri de seminte de floarea-soarelui: cu dungi si negre. Semintele negre au continut mai mare de ulei, undeva la 40-50%. Pe de alta parte, semintele cu dungi sunt mai mari, dar contin undeva la 25% ulei.

De ce sunt semintele de floarea-soarelui bune pentru gaini?

In primul rand, deoarece au un nivel ridicat de vitamina E fiind vitala pentru sistemul imunitar al pasarilor. Au un nivel ridicat de proteine (26%) si fac din acestea un stimulent excelent pentru gaini si pui in perioadele de stres, precum naparlirea sau vremea rece, conform canalului de Youtube Alexandra Vanessa.

De asemenea, nivelurile ridicate de acid linoleic maresc greutatea pasarilor si adauga la valoarea nutritiva a oualor. Astfel, gainile se vor oua mai des in lunile reci.

Semintele de floarea-soarelui sunt bogate in antioxidanti naturali, un alt stimulent pentru sistemul imunitar.

Asadar, gainile pot manca semințe de floarea-soarelui în siguranță, atâta timp cât acestea nu sunt sărate sau condimentate cu ingrediente nocive. Aceste semințe sunt bogate totodata în vitamine și minerale, inclusiv numeroase vitamine din complexul B, acid folic, fier, magneziu, mangan și fosfor.

Cât de des pot primi puii semințe de floarea-soarelui?

Poți oferi puiilor tăi semințe de floarea-soarelui ca o gustare din când în când: de 1-2 ori pe saptamana.

Prea multe semințe de floarea-soarelui pot duce la creșterea în greutate a puilor. Semințele sunt foarte bogate în calorii.

Citeste si: De ce mananca gainile ouale? Cum sa combati acest comportament

gd

Descoperă primul noutățile CultivaProfitabil.ro

Antonio Zaharia
Antonio Zaharia
Pasionat de agricultura si mai ales de consecventa fermierilor de lucra si de a pune pe masa hrana, chiar si in cele mai dificile conditii. Documentam articolele noastre cu agricultori, pomicultori si chiar cu oameni de stiinta din cadrul facultatilor de Agronomie.
Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandari pentru tine