AcasăLegume si fructeDe ce mi-am luat tocator de crengi

De ce mi-am luat tocator de crengi

Ca sa nu mai arda crengile taiate in primavara si in toamna, un legumicultor si-a facut o investitie normala, si anume un tocator de crengi. Cu ajutorul unui asemenea aparat puteti sa va realizati, in propria gradina, materialul pentru compost si mulcire din crengi uscate si chiar verzi.

Experienta tanarului fermier nu a fost insa perfecta cu acest tocator, de aceea am considerat ca sfaturile lui ar putea sa fie utile si pentru dumneavoastra, mai ales daca aveti in plan achizitionarea unui tocator de crengi.

„Ce am tocat cu el: crengi uscate, doborate de vant, apoi materie verde de la un plop – de la vecinul meu care a facut curat. Am mai tocat si tulpini de legume mai groase, tulpini de mur, zmeur, maces, trandafir. Nu se poate toca cu el via”, explica fermierul pe canalul sau de Youtube Gradina lui Claudiu.

Tocatorul a fost cumparat la pretul de 2.600 lei. Diametrul maxim al crengilor care se pot introduce in el este de 7,5 cm. Fermierul spune ca a pus de maxim 5 cm diametru.

„Partile lui pozitive ar fi: toaca foarte marunt si consuma destul de putin, circa 1,5 litri la ora de functionare. In schimb, la capitolul parti negative ar fi mai multe de spus: de exemplu ca din cauza vibratiei cand functioneaza, mai multe suruburi si piulite au sarit de pe el. Dupa circa 2 saptamani de cand am inceput sa-l folosesc si cureaua de transmisie a sarit. Noroc ca ma pricep si am putut sa il repar”, povesteste acesta.

O alta nemultumire a fermierului este ca axul de evacuare nu se misca in mai multe directii, ci doar stanga-dreapta.

„Daca doriti sa va cumparati, v-as recomanda sa fiti atent la aceste aspecte. Eu ca si experienta, pentru un non-profesionist, nu l-as mai cumpara o data. Singurul avantaj la el a fost tocatura, ca este foarte bine maruntita”, a mai explicat fermierul.

Unul dintre urmatori a mentionat ca pentru problema suruburilor care se desfac din cauza vibratiei se poate utiliza si un Loctite 243 ( thread locker ).

Citeste si: Cele mai bune plante care cresc la umbra

gd

Descoperă primul noutățile CultivaProfitabil.ro

Antonio Zaharia
Antonio Zaharia
Pasionat de agricultura si mai ales de consecventa fermierilor de lucra si de a pune pe masa hrana, chiar si in cele mai dificile conditii. Documentam articolele noastre cu agricultori, pomicultori si chiar cu oameni de stiinta din cadrul facultatilor de Agronomie.
Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandari pentru tine