AcasăLegume si fructeDe ce castravetii au forma de bec sau se incovoiaza?

De ce castravetii au forma de bec sau se incovoiaza?

Fructele incovoiate apar din cauza unei lipse de nutrienti necesari, mai ales in perioada formarii fructului.

Aceasta problema este cauzata in principal de carenta de potasiu, care duce la aparitia castravetilor in forma de bec, si a lipsei de calciu care duce la incovoierea fructelor.

Pentru a preveni aceasta situatie recomandam Econatur Calcio si Econatur 10 5 30. Este important sa mentionam ca aceste doua produse nu trebuie combinate, ci aplicate separat.

Analiza frunzelor la castraveti ne ofera urmatoarele valori (ce valori sunt normale pentru aceasta cultura la feicare nutrient): azot 3,5 – 5,5 %; fosfor 0,3 – 0,7 %; potasiu 3 – 4 %; calciu 2-3 %; magneziu 0,6 – 1,5 %; sulf 0,3 – 1 %; sodiu 0-0.35 %; clorura 0-1.5 %; cupru 10-20 mg/kg; zinc 30-70 mg/kg; mangan 50-200 mg/kg; fier 50-200 mg/kg; bor 30-70 mg/kg; molibden 0,5-2 mg/kg.

O deficienta de azot va face ca frunzele sa se albeasca si cresterea plantei in general sa fie intarziata.

Potasiul este de asemenea foarte important, el fiind raspunzator de peste 60 de enzime diferite implicate in cresterea si metabolismul plantei.

Calciul are un rol cheie in structura si functionarea membranelor celulare si forta peretilor celulari. Calciul reduce, de asemenea, sensibilitatea plantelor la boli.

Aplicarea varului pe soluri acide și reducerea utilizării îngrășămintelor pe bază de amoniu este recomandată pentru a evita disponibilitatea insuficientă de calciu în sol.

Citeste si: Plantare castraveti: secretele unei culturi bogate

Ce putem planta langa castraveti? Plantele companion care fac minuni

gd

Descoperă primul noutățile CultivaProfitabil.ro

Antonio Zaharia
Antonio Zaharia
Pasionat de agricultura si mai ales de consecventa fermierilor de lucra si de a pune pe masa hrana, chiar si in cele mai dificile conditii. Documentam articolele noastre cu agricultori, pomicultori si chiar cu oameni de stiinta din cadrul facultatilor de Agronomie.
Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandari pentru tine