AcasăPasariCum tai si transezi o gaina

Cum tai si transezi o gaina

Persoanele care locuiesc deja la tara si au pasari, cu siguranta si-au insusit anumite metode de a taia o gaina. Insa, exista multi oameni care nu au facut niciodata acest lucru. Pentru ei dorim sa venim cu o serie de sfaturi utile despre cum sa transezi o gaina.

Cu siguranta, exista oameni mai sensibili care nu vor putea niciodata sa faca asa ceva. Nu este nicio problema. Totusi, pentru cei care au nevoie sa invete – nimeni nu s-a nascut invatat – dorim sa va oferim cateva idei.

Dupa ce am ales pasarea si am sacrificat-o, o asezam cu totul intr-o oala, pentru a o opari, jumuli. Punem pasarea in apa clocotita, cu picioarele in jos.

Oparirea

Nu trebuie sa o tinem foarte mult, maxim 30 secunde – 1 minut. Daca fulgii si penele incep sa se desprinda usor, cand trageti de ele, e momentul sa o scoateti din apa clocotita. Aveti grija sa nu va frigeti. O putem pune intr-o cratita mai mare.

Dupa ce am scos-o incepem sa jumulim pielea de pe picioare. Apoi jumulim pasarea, pana cu pana. Pe aripi va sfatuim sa trageti penele una cate una. Si capatana poate sa fie jumulita, conform canalului GatesteUsor.

Mergem apoi in bucatarie, la aragaz, pentru a fi parlit. Toate firele de par sa fie topite. Aveti grija sa nu va ardeti.

Se poate da cu malai pe pui, pentru ca toate punctele de negreala sa fie eliminate.

Se spala apoi puiul.

Transarea puiului

Aveti nevoie de un cutit bine ascutit, mai mic, cu o lama mai ingusta de preferat. Se incepe cu ghearele, este o incheietura care, daca o nimerim, putem desprinde usor piciorul. Taiem ghearele.

Taiem aripa de la mijloc, taiem varful. Ne putem ghida mai usor dupa incheieturile pasarii.

Ne ocupam apoi de copane.

Citeste si: Cum sa folosesti drojdia pentru a creste productia de oua la gaini

Taiem apoi pieptul, in partea superioara, sa intram pe sub el. Important este sa nu intepam organele. Trebuie sa desprindem gusa si restul organelor de pui. Cu mana, pe langa spinarea puiului, le indepartam.

Aveti grija sa nu spargeti fierea, cand incercati sa scoatei ficatul. Daca se intampla acest lucru, totul va deveni amar.

Mai multe detalii in acest video:

gd

Descoperă primul noutățile CultivaProfitabil.ro

Antonio Zaharia
Antonio Zaharia
Pasionat de agricultura si mai ales de consecventa fermierilor de lucra si de a pune pe masa hrana, chiar si in cele mai dificile conditii. Documentam articolele noastre cu agricultori, pomicultori si chiar cu oameni de stiinta din cadrul facultatilor de Agronomie.
Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandari pentru tine