Categorii
Legume si fructe

Cum se copilesc castravetii – sfaturi practice

Cum se copilesc castravetii este o intrebare a oricarui cultivator de legume, mai ales daca este incepator.

Inainte de a va oferi sfaturi practice despre cum se face aceasta lucrare, dorim sa va prezentam pe scurt si de ce este necesar ciupitul castravetilor.

Vinetele, ardeii si chiar rosiile si castravetii au tendinta de inmultire prin copili sau lastari, pe care ii regasim la baza plantei.

Pentru a nu pierde cresterea vrejului, in inaltime, este necesar sa intervenim si sa indepartam acesti lastari care vor lua din energia plantei.

Un alt factor important pentru copilirea castravetilor este ca prin aceasta lucrare aerisim planta, ceea ce inseamna ca vom evita pe cat posibil bolile si daunatorii.

In plus, si fructele se vor putea observa mult mai usor la cules, stiind exact cand e momentul potrivit pentru recoltare.

Si acum sa vedem exact cum putem executa lucrarea de copilire.

Cum se copilesc castravetii – executarea lucrarii

Pentru plantele care ajung la inaltimea de circa 70 cm, vom indeparta fructele si lastarii in totalitate. Acest lucru va ajuta planta sa isi foloseasca intreaga energie pentru intarire.

Cand plantele ajung la o inaltime de circa 150 cm, vom ciupi lastarii laterali dupa un fruct si 2-3 fruze. In ceea ce priveste tulpina aici vom lasa cam 3 fructe.

De la 160 cm pana la o inaltime de 2 metri, vom putea lasa 3 lastari ciupiti la 1-2 fructe si 3 fruze, in functie de cat de viguroasa este planta. Pe tulpina se pot lasa in medie undeva la 7 fructe.

Cum rupem lastarii

Exista unele intrebari cu privire la modul in care e bine sa fie rupti lastarii mici. In general, cand acestia sunt micuti si nu au reusit sa devina puternici, ei pot fi rupti chiar cu mana.

Insa, daca deja s-au intarit, ar fi bine sa se foloseasca o foarfeca pentru eliminarea lor. In acest mod si taietura ramane una curata.

Citeste si: Tratamente bio pentru legume: solutie eco impotriva manei

Cum se copilesc castravetii in timpul recoltarii. Si aici este bine sa intervenim in urmatorul mod: pe masura ce se recolteaza fructele, lastarii noi se pot ciupi la 3 fructe si 1-2 frunze.

O alta operatiune pe care este bine sa o facem este si cea de carnire a tulpinii principale, mai exact de indepartare a acesteia, atunci cand plantele au ajuns la o inaltime maxima in cadrul solarului. Vom ajuta astfel planta sa se dezvolte mai degraba orizontal.

Daca apreciati acest articol, va invitam sa dati Like paginii noastre pe Facebook:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.