AcasăCombaterea daunatorilorCum sa protejezi ciresele de pasari cu ajutorul unei capcane usor de...

Cum sa protejezi ciresele de pasari cu ajutorul unei capcane usor de realizat

Va prezentam in acest articol cum sa realizati o capacana simpla, dar foarte eficienta, impotriva pasarilor care dau tarcoale la cirese.

Avem nevoie de cateva lucruri si anume: o cutie metalica de bere, un CD vechi, un cutter, o foarfeca de tabla si o bucata mai lunga de sfoara. Explicatiile ne sunt oferite de canalul de YouTube Sandu Gospodarul.

Iata cum o construim:

Vom taia in mai multe fasii verticale cutia de bere, cu ajutorul cutterului. Apoi acestea le vom indoi in fata, astfel incat pasarile care ne dau tarcoale la cirese sa se sperie crezand ca este o pasare rapitoare.

Luam o bucata de sfoara, de aproximativ un metru, o introducem prin acest CD vechi. Punem apoi sfoara prin cutie, astfel incat la vant, tot ansamblul se va misca.

Facem 2 noduri, lasam dimensiunea dorita la sfoara, astfel incat CD-ul sa fie jos, sa imite o coada. Va face zgomot si se va misca atunci cand vantul va bate, ceea ce va deruta si alunga in special graurii.

Mai mult, pe CV puteti atasa si un clopotel mic, la fel cu cel pe care il folosesc pescarii pe undite si lansete.

Puteti vedea mai multe detalii despre constructia acestei capcane in urmatorul video:

Daca apreciati acest articol, va invitam sa dati Like paginii noastre pe Facebook:

Va invitam sa urmariti CultivaProfitabil si pe Google News.

Antonio Zaharia
Antonio Zaharia
Pasionat de agricultura si mai ales de consecventa fermierilor de lucra si de a pune pe masa hrana, chiar si in cele mai dificile conditii. Documentam articolele noastre cu agricultori, pomicultori si chiar cu oameni de stiinta din cadrul facultatilor de Agronomie.
Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandari pentru tine