Categorii
Combaterea daunatorilor

Cum sa prepari un insecticid natural din ardei iuti

Protejarea plantelor este deosebit de importanta. Pe cat posibil, este bine sa folosim substante naturale in locul insecticidelor.

Va prezentam in acest articol o retate de insecticid bio din ardei iuti, pe care o puteti prepara foarte simplu si cu niste costuri cat se poate de mici.

Cum preparam insecticidul natural din ardei iuti

In primul rand, luam cinci ardei iuti, pe care ii maruntim cat se poate de bine. Amestecam substanta rezultata cu 50 ml de apa. In cazul in care avem la dispozitie soiuri de ardei foarte iuti vom pune maxim 3.

Acest amestec il vom acoperi si il vom lasa la macerat o zi intreaga, pentru ca toate substanele din ardei sa se integreze / dizolve in apa.

Dupa ce au trecut 24 de ore, vom lua amestecul si il vom filtra. Este important ca toate resturile sa fie eliminate si sa ramana doar substanta lichida.

Apoi aceasta substanta o vom dilua cu apa. Mai exact, 10 ml de substanta concentrata o vom dilua cu 1 litru de apa.

Se recomanda sa folosim un aparat de stropire / aspersie pentru a pulveriza tratamentul bio pe toata suprafata foliara a plantei.

Descopera aici mai multe articole despre combaterea daunatorilor

Acest amestec are o eficienta buna impotriva atacurilor de omizi, acarieni, gandaci de Colorado, precum si impotriva afidelor.

Recomandam atentie sporita la manevrarea si utilizarea acestei substante, deoarece poate afecta pielea sau ochii. Prin urmare, purtati ochelari de protectie si manusi. Luati toate masurile necesare pentru a evita atingerea substantei.

Citeste si: Tratamente bio pentru legume: solutie eco impotriva manei

imagine-autor

De Antonio Zaharia

Pasionat de agricultura si mai ales de consecventa fermierilor de lucra si de a pune pe masa hrana, chiar si in cele mai dificile conditii. Documentam articolele noastre cu agricultori, pomicultori si chiar cu oameni de stiinta din cadrul facultatilor de Agronomie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.