Categorii
Fără categorie

Cum sa incepeti o afacere profitabila cu goji: toate resursele necesare, intr-un singur loc

Din aceasta luna, fermierii pot gasi intr-un singur loc toate resursele necesare inceperii unei afaceri cu goji, de la primii pasi necesari pregatirii terenului si plantarii propriu-zise, pana la desfacerea asigurata a fructelor.

Mai exact, este vorba despre site-ul www.gojibiobrasov.ro, un portal dedicat exclusiv culturilor goji din Romania, care reuneste in acelasi loc informatii si consultanta specializata, material saditor de inalta calitate, certificat BIO, precum si oportunitati de valorificare sigura a fructelor.

Pentru a afla mai multe despre oportunitatile infiintarii unei culturi de goji am stat de vorba cu domnul Adrian Nicolae, proprietarul primei plantatii de goji certificata ecologic (2014 – comuna Augustin, judetul Brasov), precum si administratorul primei pepiniere de plante goji, certificata si ea ecologic, in Romania.

„Cu ajutorul noului site pe care l-am lansat, www.gojibiobrasov.ro, dorim sa punem la dispozitia fermierilor interesati toata experienta noastra acumulata in ultimii 6 ani in domeniul infiintarii culturilor de goji, mai ales BIO, precum si in ceea ce priveste valorificarea. Abordarea noastra se refera la oferirea unui know-how testat si probat pentru o afacere pe termen lung”, ne-a declarat Adrian Nicolae.

Un aspect foarte important atunci cand dorim sa incepem o afacere in agricultura este sa ne asiguram ca materialul saditor este de calitate. Din acest punct de vedere pepiniera Goji Bio Brasov beneficiaza de certificare BIO oferita de firma CERES GmbH Germania si de autorizatie de functionare din partea Inspectia Nationala pentru Calitatea Semintelor, acesta fiind singurul organism de stat responsabil pentru inspectarea si certificarea producatorilor locali a soiurilor de plante Goji.

Pe site-ul www.gojibiobrasov.ro veti gasi informatii despre cele doua plantatii detinute de Adrian Nicolae, mai exact este vorba de o cultura certificata bio, de 2 ha, situata in Comuna Augustin din judetul Brasov. Iar cea de-a doua se afla in zona Balaciu, Ialomița, in aceasta cultura fiind utilizat material saditor realizat in pepinirele Goji Bio Brasov, din butasi selectionati. In curand va fi lansat si un soi de Goji, special creat de Goji Bio Brasov.

„Succesul unei Plantatii de Goji depinde in mare masura de existenta unui plan de afaceri realizat de specialisti cu experienta in cresterea acestei plante in regim ecologic cat si in achizitionarea de material saditor certificat. Cele 2 Plantatii de Goji pe care le detinem pana la ora actuala sunt dovada cea mai clara ca puteti sa incepeti o afacere cu plante Goji. Din partea noastra veti beneficia de toate informatiile necesare”, ne-a mai spus domnul Adrian Nicolae.

De asemenea, tot pe site-ul www.gojibiobrasov.ro veti gasi detalii despre pepiniera Goji Bio Brasov, singura din tara certificata bio, reusind sa produca pana in prezent peste 100.000 de plante goji de cea mai buna calitate. La nivel national, mai bine de 600 de fermieri utilizeaza in plantatiile lor material saditor furnizat de catre Goji Bio Brasov.

Mai mult decat atat, veti regasi pe site-ul indicat si sfaturi valoroase privind infiintarea unei plantatii de goji, toate aceste informatii fiind reunite in Tehnologia de cultura.

Si, ca o afacere agricola sa fie de succes, este important sa ai si desfacerea asigurata. Cei care cultiva goji au posibilitatea din acest an sa isi vanda fructele direct la un centru de colectare special creat pentru ei. Aici, fermierii pot obtine preturi de pana la 25-30 de lei/kg pentru cei care aduc fructele la depozit (comuna Frumusani, judetul Calarasi). De asemenea, cultivatorii de gojii au disponibila si o linie de sortare si ambalare de ultima generatie.

Daca doriti sa aflati mai multe despre informatii despre aceste oportunitati de valorificare puteti sa-l contactati pe domnul Adrian Nicolae (Goji Bio Brasov) la numarul de telefon 0722.50.48.23 sau la adresa de email: office@plantatiegoji.ro

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.