AcasăCasa si gradinaCum sa grabesti fructificarea la nuc

Cum sa grabesti fructificarea la nuc

Unul din factorii care asigura rentabilitatea livezilor de nuc este intrarea timpurie pe rod. Forma de vas cu trunchi cat mai scurt si portaltoiul Juglans nigra L. au un rol important in acest sens.

Reducerea cantitatii de apa si de ingrasaminte azotate, inerbarea, care sa concureze pomii si sa-i aduca intr-o oarecare stare de suferinta, ajuta, de asemenea, intrarea pe rod.

Exista si unele practici mai vechi in pomicultura, ca: arcuirea, aducerea la orizontala a ramurilor in anii 3-4 de la plantarea pomilor, un anumit sistem de taieri etc.

Important de retinut

De retinut totusi ca taierile aplicate pomilor tineri au ca scop nu atat grabirea fructificarii, cat mai ales aerisirea si luminarea interiorului coroanei, care ajuta, in mod indirect, la formarea ramurilor fructifere.

Cand pomii incep deja sa fructifice, taierile pot sa favorizeze aparitia si mai ales sporirea numarului de ramuri fructifere.

Mai multe articole despre nuc:

Plantarea nucilor: pregatirea terenului, infiintare, irigatie

Unde putem planta nucul: cerintele de sol, apa si lumina

Totul despre frunzele de nuc, florile si fructele sale

Daca apreciati acest articol, va invitam sa dati Like paginii noastre pe Facebook:

Va invitam sa urmariti CultivaProfitabil si pe Google News.

Antonio Zaharia
Antonio Zaharia
Pasionat de agricultura si mai ales de consecventa fermierilor de lucra si de a pune pe masa hrana, chiar si in cele mai dificile conditii. Documentam articolele noastre cu agricultori, pomicultori si chiar cu oameni de stiinta din cadrul facultatilor de Agronomie.
Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandari pentru tine