Categorii
Casa si gradina Legume si fructe

Cum sa grabesti fructificarea la nuc

Unul din factorii care asigura rentabilitatea livezilor de nuc este intrarea timpurie pe rod. Forma de vas cu trunchi cat mai scurt si portaltoiul Juglans nigra L. au un rol important in acest sens.

Reducerea cantitatii de apa si de ingrasaminte azotate, inerbarea, care sa concureze pomii si sa-i aduca intr-o oarecare stare de suferinta, ajuta, de asemenea, intrarea pe rod.

Exista si unele practici mai vechi in pomicultura, ca: arcuirea, aducerea la orizontala a ramurilor in anii 3-4 de la plantarea pomilor, un anumit sistem de taieri etc.

Important de retinut

De retinut totusi ca taierile aplicate pomilor tineri au ca scop nu atat grabirea fructificarii, cat mai ales aerisirea si luminarea interiorului coroanei, care ajuta, in mod indirect, la formarea ramurilor fructifere.

Cand pomii incep deja sa fructifice, taierile pot sa favorizeze aparitia si mai ales sporirea numarului de ramuri fructifere.

Mai multe articole despre nuc:

Plantarea nucilor: pregatirea terenului, infiintare, irigatie

Unde putem planta nucul: cerintele de sol, apa si lumina

Totul despre frunzele de nuc, florile si fructele sale

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.