AcasăCasa si gradinaCum sa cultivi pepeni suspendati chiar in propria gradina

Cum sa cultivi pepeni suspendati chiar in propria gradina

Cultivarea pepenilor presupune, de cele mai multe ori, sa ai suprafete mari de pamant. Exista insa si cateva variante pentru cei care doresc sa creasca aceste fructe mari si dulci chiar in propria gradina.

Va prezentam o astfel de metoda ingenioasa, care poate sa fie folosita si de cei incepatori. Iata cum ar trebui procedat. La final vom adauga si un filmulet.

In primul rand, vom pune cateva seminte de pepene intr-un recipient de plastic, cu gura larga, si turnam apa. Le lasam la inmuiat 4 ore.

Le asezam apoi pe un servetel umed (pentru beleusi – care sa nu contina substante toxice). Mai punem un servetel deasupra lor, apoi incepem sa le impaturim. Le punem intr-o caselota de carton, timp de doua zile. Semintele de pepene au inceput sa germineze.

Folosim apoi cateva pahare de plastic, la care vom taia 2-3 margini din fundul acestora. Practic, cream doar niste gauri, ca apa sa se scurga. Nu eliminam de tot fundul paharului.

Vom crea un amestec de pamant cu ingrasamant organic si coaja de orez. Punem in fiecare pahar. Apoi facem o mica gaura in mijlocul pamantului, din pahar, si punem cu atentie samanta geminata. Udam cu apa.

Venim in gradina si pregatim un spatiu in care vom atasa trei lazi de plastic, pe care le vom pune suspendat, eventual pe niste caramizi, pentru ca apa sa se scurga. Acoperim aceste lazi cu saci de rafie, pe pereti si pe fundul lazii. Punem si aici pamant si ingrasamant organic.

Vom pune, cate doua, plantutele de pepeni crescute in pahare, in lazile de plastic cu pamant facute.

Dupa 3 zile vom incepe sa pregatim stalpii de sustinere si vom intinde sforile pe care se vor urca plantele. Este necesara si polenizarea pentru a avea mai multe fructe.

Daca apreciati acest articol, va invitam sa urmariti pagina noastra de Facebook:

Va invitam sa urmariti CultivaProfitabil si pe Google News.

Antonio Zaharia
Antonio Zaharia
Pasionat de agricultura si mai ales de consecventa fermierilor de lucra si de a pune pe masa hrana, chiar si in cele mai dificile conditii. Documentam articolele noastre cu agricultori, pomicultori si chiar cu oameni de stiinta din cadrul facultatilor de Agronomie.
Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandari pentru tine