AcasăLegume si fructeCum sa alegi un pepene copt si dulce

Cum sa alegi un pepene copt si dulce

Sa alegi un pepene copt, zemos si dulce nu este atat de usor. Pe piata avem in ziua de astazi numeroase optiuni, fie ca vorbim de supermarketuri sau de oameni care vand din propria productie.

Exista totusi niste ponturi sau, mai bine zis, niste metode prin care putem verifica un pepene. Merita spus ca la inceputul sezonului comerciantii aduc la vanzare pepeni care nu sunt atat de bine copti, pentru ca pretul este mai mare.

Iata la ce ar trebui sa fim atenti la alegerea unui pepene:

Sa aiba o pata galbena pe el

Probabil ati vazut o pata galbena pe o parte a unui pepene. Acest lucru arata ca pepenele a stat pe sol si ca este destul de bine copt.

Metoda de verificare prin ciocanire

Daca ciocaniti un pepene si acesta se aude cu un mic ecou, pepenele este copt. Daca nu se aude nimic, este mai bine sa nu cumparati pepenele, deoarece pare sa fie mai mult un „dovleac”.

Sa il strangi in maini

Daca puteti ridica pepenele pana la nivelul urechii dvs. si puteti sa-l strangeti in palme, ar trebui sa auziti un parait. Acest lucru indica faptul ca pepenele este copt.

Citeste si: Cultivare pepeni verzi: tehnologia de la A la Z

Verificati capetele

O alta modalitate prin care puteti verifica un pepene este sa va uitati la capetele lui. Daca in ambele parti este uscat, inclusiv codita, din nou, acest lucru arata ca pepenele este bun pentru a fi consumat, explica Daniel Lepadatu, pe canalul sau de YouTube.

Forma pepenului

Se spune ca un pepene rotund este dulce si gustos. Acest lucru poate s-a mai schimbat intre timp avand in vedere ca pe piata exista multi hibrizi. Daca este mai alungit se considera ca este mai zemos.

Culoarea pepenului trebuie de asemenea sa fie puternica, vie. Totodata, penele nu trebuie sa aiba nicio parte mai moale.

Un pepene mic, gustos, este si greu.

gd

Descoperă primul noutățile CultivaProfitabil.ro

Antonio Zaharia
Antonio Zaharia
Pasionat de agricultura si mai ales de consecventa fermierilor de lucra si de a pune pe masa hrana, chiar si in cele mai dificile conditii. Documentam articolele noastre cu agricultori, pomicultori si chiar cu oameni de stiinta din cadrul facultatilor de Agronomie.
Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandari pentru tine