AcasăCresterea porcilorCum sa ai porci uriasi de Craciun cu acest supliment

Cum sa ai porci uriasi de Craciun cu acest supliment

In acest articol va prezentam o metoda naturala prin care puteti determina porcii sa se hraneasca mai mult si sa ia astfel in greutate, mai ales in primii lor ani de viata.

Este vorba despre drojdie.

„Drojdia forteaza stomacul porcului sa se mareasca, iar acest lucru il determina sa manance mai mult. Astfel o sa se ingrase, insa daca ii dam ce trebuie sa manance (uruiala, porumb, grau, malai etc.). Daca ii dam apa cu tarate nu o sa ia in greutate”, explica Fermierul Adrian pe canalul sau de YouTube.

Vom da drojdie porcului doar 1-2 luni pana cand observam ca mananca mai mult. Se recomanda acest tratament in special in primele luni de viata.

Cum si cat administram drojdia la porci

De la 8 saptamani porcii incep sa manance mai mult. Dintr-un cub de drojdie de 50 grame puteti face 5 portii.

Pentru purceii intre 8 si 10 saptamani, fermierul Adrian recomanda 10 grame de purcel. In prima saptamana dupa ce depaseste greutatea de 35-40 kg, ii puteti da cate jumatate de cub pe zi. Perioada de administrare se face undeva intre 2-3 luni, vedeti cum evolueaza porcul respectiv.

Femelele gestante si porcii maturi nu au nevoie de acest supliment, deoarece, in general, acestia au stomacul dezvoltat prin urmare se hranesc corespunzator. In cazul in care nu manaca cel mai probabil poate sa fie o problema medicala.

Administrarea drojdie se face simplu, pur si simplu adaugand doza recomandata in mancarea porcului, fie ca este umeda sau uscata.

Drojdia o pastram la rece, in frigider. Vom evita sa amestecam drojdie cu o cantitate mare de mancare, pe care sa o depozitam ulterior.

Nu este nimic chimic in drojdie. Ea se foloseste la prepararea alcoolului, produselor de panificatie etc.

Citeste si: Ce si cat mananca porcii?

Daca apreciati acest articol, va invitam sa dati Like paginii noastre pe Facebook:

Va invitam sa urmariti CultivaProfitabil si pe Google News.

Antonio Zaharia
Antonio Zaharia
Pasionat de agricultura si mai ales de consecventa fermierilor de lucra si de a pune pe masa hrana, chiar si in cele mai dificile conditii. Documentam articolele noastre cu agricultori, pomicultori si chiar cu oameni de stiinta din cadrul facultatilor de Agronomie.
Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandari pentru tine