Categorii
Fonduri europene agricultura

Cum puteti lua bani de la UE pentru a va face o ferma

Un nou pachet de creditare, in valoare de un miliard de euro, destinat tinerilor fermieri, a fost lansat recent de catre Comisia Europeana si Banca Europeană de Invesiţii (BEI), informeaza Comisia Europeana.

Din date reiese ca 11% dintre fermierii europeni au vârsta sub 40 de ani, iar spijinirea tinerilor fermieri în acest sector este o prioritate pentru Comisa Europeană, a declarat Phil Hogan, comisarul pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, potrivit Ziarul Financiar.

În 2017, 27% din cererile de împrumut depuse de tinerii fermieri din UE băncilor au fost respinse, în comparaţie cu 9% pentru alte ferme.

Programul va fi administrat la nivel de stat membru de către băncile şi societăţile de leasing care operează în întreaga UE. Băncile participante ar trebui să se alinieze cu suma angajată de BEI, crescând astfel suma totală la un potenţial de 2 miliarde de euro, iar prioritatea ar trebui acordată tinerilor fermieri.

Programul va avea rate ale dobânzilor mai mici, perioade de graţie de până la 5 ani; perioade mai lungi de rambursare a întregului împrumut, de până la 15 ani, dar şi flexibilitate, în funcţie de condiţii, pentru a răspunde volatilităţii preţurilor din sectorul agricol.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.