Categorii
Culturi profitabile

Cum putem valorifica inteligent ramurile taiate

Dupa taierile din primavara, extrem de importante pentru buna dezvoltare a pomilor fructiferi, vom avea o multime de resturi vegetale, pe care, cel mai probabil le vom arde. Totusi, exista o solutie mai buna de valorificare a acestor ramuri taiate.

Daca avem cantitati relativ mici de resturi vegetale le vom marunti manual, fie cu ajutorul unei foarfeci sau cu ajutorul toporului. In cazul livezilor si viilor pe suprafete mari, ne vor fi necesare aparatele de maruntit.

Resturile maruntite se composteaza si se valorifica in cel mai eficient mod. Le putem folosi inclusiv pentru mulcire, deoarece acestea se vor descompune relativ repede. In acest fel, substantele obtinute vor putea fi valorificate cu succes de catre plante.

Alte materii organice pe care le puteti folosi cu succes in procesul de mulcire sunt: frunzele uscate, iarba cosita, compostul, gunoiul de grajd vechi, paiele maruntite, rumegus si talas, turba etc.

Cele mai importante avantaje
• este o bariera naturala impotriva buruienilor
• protejam recolta de schimbarile bruste de temperatura
• prevenim evaporarea rapida a apei din sol

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.