AcasăLegume si fructeCum putem grabi intrarea unor pomi pe rod

Cum putem grabi intrarea unor pomi pe rod

Exista situatii cand pomii cresc viguros, insa intrarea pe rod intarzie foarte mult. Exista cateva masuri pe care le putem lua pentru a grabi intrarea pe rod.

In primul rand taierile ar trebui sa se faca foarte putin.

O alta masura este aceasta: se face un sant la baza pomului si se taie cateva radacini groase. In felul acesta se slabeste vigoarea pomului si se favorizeaza formarea mugurilor de rod.

O alta varianta pe care o putem face primavara: dupa infrunzirea pomului, se taie cu briceagul si se scoate de la baza ramurilor groase cate un inel de scoarta lat de 5-10 cm (fara sa se atinga lemnul). Inelul acesta de coaja se reaseaza imediat pe acelasi loc, insa in pozitie inversata.

Locul respectiv se leaga cu rafie. Procedand in felul acesta se ingreuneaza circulatia sevei, se tempereaza vigoarea si se formeaza muguri de rod care in anul urmator vor inflori.

Recomandari:

Cum sa grabesti fructificarea la nuc

Care sunt ramurile de rod ale ciresului si visinului

Cum se executa taierile la pomii batrani, in vederea prelungirii vietii si rodirii lor?

gd

Descoperă primul noutățile CultivaProfitabil.ro

Antonio Zaharia
Antonio Zaharia
Pasionat de agricultura si mai ales de consecventa fermierilor de lucra si de a pune pe masa hrana, chiar si in cele mai dificile conditii. Documentam articolele noastre cu agricultori, pomicultori si chiar cu oameni de stiinta din cadrul facultatilor de Agronomie.
Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandari pentru tine