AcasăLegume si fructeCum produci a doua fructificare la capsun, pentru soiurile obisnuite

Cum produci a doua fructificare la capsun, pentru soiurile obisnuite

O buna parte din soiurile obsnuite au capacitatea de a oferi si o a doua productie, toamna, daca se respecta cateva lucruri.

Daca in cursul lunilor iulie si august solul din plantatia de capsun are umiditate suficienta, diferentierea mugurilor incepe mai repede si decurge mai intens decat in anii cu seceta in perioada respectiva.

Rezultate bune s-au obtinut si cand acoperirea cu folie neagra s-a aplicat cu 3 saptamani mai tarziu (la 27 mai), cand fructele erau deja mari, lasand plantele la lumina tot 8 ore pe zi.

Se pare asadar ca lungimea zilei in momentul inceperii primei infloriri este de prima importanta pentru inductia celei de-a doua infloriri.

Recomandare pentru tine: Soiuri de capsuni care rodesc tot anul

In Belgia s-au obtinut capsuni coapte chiar inainte de Anul Nou, procedandu-se astfel: s-au transplantat rozetele de pe stoloni in ghivece la mijlocul lunii iulie. Pana la 15 octombrie plantele au fost tinute in camp, iar dupa aceea s-au introdus in sera, unde au primit lumina suplimentara de 270 Wati timp de 6-22 ore zilnic.

Temperatura din lunile aprilie si iunie influenteaza mult dinamica infloritului, precum si ritmul de crestere si coacere a fructelor.

Daca apreciati acest articol, va invitam sa dati Like paginii noastre pe Facebook:

Va invitam sa urmariti CultivaProfitabil si pe Google News.

Antonio Zaharia
Antonio Zaharia
Pasionat de agricultura si mai ales de consecventa fermierilor de lucra si de a pune pe masa hrana, chiar si in cele mai dificile conditii. Documentam articolele noastre cu agricultori, pomicultori si chiar cu oameni de stiinta din cadrul facultatilor de Agronomie.
Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandari pentru tine