Categorii
Fără categorie

Cum preparati cel mai bun bait pentru friptura de miel

O friptura delicioasa de miel, mai ales daca o pregatim de Paste, trebuie preparata pe indelete, adica si cu ajutorul unui bait care sa ii dea savoare.

Va prezentam in randurile care urmeaza o reteta pe care trebuie sa o incercati la friptura de miel.

Inainte de toate sa vedem de ce avem nevoie.

Ingrediente necesare:

  • ulei de masline
  • vin alb, de preferinta sec
  • usturoi si ceapa
  • menta
  • cimbru
  • busuioc,
  • dafin
  • piper, sare
  • boia dulce

Prepararea baitului:

Prepararea baitului este una simpla. Ce trebuie avut in vedere este ca ingredientele sa fie tocate cat mai marunt, pentru ca aromele sa se impleteasca foarte bine.

Asadar, usturoiul il vom taca in bucati mici, de 0,3-0,4 cm. Busuiocul si menta le vom toca marunt. Punem vin intr-un bol si amestecam toate aceste ingrediente. La final putem adauga sare si piper, dupa preferinte.

Ce trebuie sa avem in vedere cand pregatim carnea

Asigurati-va, in primul rand, ca aveti o cantitate de bait suficienta pentru a unge pe toate partile carnea. Dupa ce ungem bucatile de acrne, vom pune o folie de plastic sau de aluminiu deasupra. In acest mod aromele se vor patrunde mai bine, scrie ParadisVerde.ro.

Carnea se va lasa apoi la frigider. Ideal ar fi sa lasam carnea o zi in bait inainte sa ne apucam sa o preparam. Daca nu se poate, este necesar macar doua ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.