Categorii
Casa si gradina

Cum poti produce legume si iarna, fara curent sau gaz

Indiferent de cat de frig este afara, sera ingropata in pamant nu are nevoie de curent electric si nici de gaz pentru incalzire. Despre cum se poate construi o asemenea sera ingropata in pamant am detaliat in acest articol.

Cei care au ridicat o astfel de sera sunt doi localnici asiatici din Buzau. Sera este ridicata la 1,5 metri sub pamant, iar acest lucru o face sa functioneze atat vara cat si iarna, fara probleme.

„Sera a fost construita la 1,5 metri adancime, iar pamantul care a fost scos pentru a face aceasta groapa a fost folosit pentru ridicarea acestui perete, gros de 5 metri”, spune Sunliam Ming, legumicultorul chinez din Buzau.

O asemenea sera ajunge sa coste si 15.000 de euro.

In loc de lemn, legumicultorii au folosit bambus pentru a face scheletul serei.

„Bambusul e mai ieftin decat lemnul si poate tine si mai mult de 2 ani, cel mai putin 7 ani poate sa tina”, spune legumicultorul chinez, potrivit Stirilor ProTV.

Chinezii spun ca sunt dispusi sa ofere gratis proiectul lor celor care vor sa le urmeze exemplul. Investitia este una rentabila, spun ei, daca tinem cont ca pe parcursul unui an sera poate produce 400 de tone de rosii.

Asiaticii sunt deja la a doua recolta pe care o produc in aceste sere ingropate in pamant.

Daca apreciati acest articol, va invitam sa dati Like paginii noastre pe Facebook:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.