AcasăCombaterea daunatorilorCum distrugem paduchele lanos?

Cum distrugem paduchele lanos?

Paduchele lanos este un daunator foarte periculos in livezi, care poate distruge un pom intreg. Sta ascuns in prima faza, iar cand ajunge la maturitate iese la atac. Din pacate nu se poate vedea cu ochiul liber, fiind foarte mic.

Desi este un daunator puternic, are la randul sau cateva slabiciuni, iar combaterea sa se bazeaza pe vulnerabilitatile sale.

In primul rand trebuie sa ne dam seama unde sta el grupat, iar pentru acest lucru ne putem lua si dupa ceara si fibra lanoasa de culoare alba pe care o lasa in urma sa, se explica intr-un video Pomicola Nalbant.

Unde il putem gasi: preponderent la incheieturi, zone de intersectie ale ramurilor, noduri – unde a ramas seva mai proaspata.

Grupul de puduchi lanosi nu poate fi distrus de substante fitosanitare amestecate cu apa, deoarece aceastea nu au aderenta la el. Iata in schimb ce putem utiliza.

Tratament paduche lanos

Putem sa facem un tratament cu Vertimec pe intreg pomul, pentru a distruge paduchii lanosi care au parasit cuibul si ataca masa verde.

Insa atunci cand descoperim zone albe, fibroase, albe, mai exact acolo unde sta el grupat, in colonie, deseori pe trunchiul copacului, putem aplica celebrul spray lubrifiant WD-40 direct pe zona cu daunatorul. Paduchele lanos va muri instant.

Pomul nu are de suferit daca se da cu acest spray doar local, explica specialistul in pomicultura.

Marul este principala specie pomicola atacata de acest daunator, care are capacitatea sa dezvolte 8-12 generatii pe an. Atacul lui este pe lastari, ramuri, tulpini si radacini.

gd

Descoperă primul noutățile CultivaProfitabil.ro

Antonio Zaharia
Antonio Zaharia
Pasionat de agricultura si mai ales de consecventa fermierilor de lucra si de a pune pe masa hrana, chiar si in cele mai dificile conditii. Documentam articolele noastre cu agricultori, pomicultori si chiar cu oameni de stiinta din cadrul facultatilor de Agronomie.
Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandari pentru tine