AcasăCasa si gradinaCum arata "Matilda", un nou soi de rosie cu gust de zmeura

Cum arata „Matilda”, un nou soi de rosie cu gust de zmeura

Specialistii romani nu se dezic din cercetarile lor, asadar incearca pe cat posibil, cu resursele financiare pe care le au la dispozitie – nu prea mari, sa realizeze noi soiuri de legume adaptate cat mai bine la conditiile pedo-climatice din Romania, care sunt intr-o continua schimbare.

Cercetătorii de la Banca de Resurse Genetice Vegetale din Buzău au reușit să aclimatizeze un tip de roșie care nu are nevoie de prea multă apă. Fructul are gust de zmeură și s-a adaptat bine la noi, potrivit Stirile ProTV.

Din pacate, anul acesta multi agricultori s-au plans ca recoltele lor au fost compromise din cauza secetei si a temperaturilor foarte mari.

Leguma nou adaptata provine din Peru. Mai este numita si rosia salbatica sau cu tepi, insa cercetatorii romani au botezat-o „Matilda”.

Cele mai importante calitati ale ei: are o crestere rapida si sustinuta, nu are nevoie de prea multa apa.

Sunt foarte gustoase, sunt foarte dulci și chiar comparativ cu alte tomate pe care noi le avem aici în colecție„, a explicat Bianca Mușat, cercetatoare Banca de Resurse Genetice Vegetale Buzau.

Cu toate acestea, chiar daca nu are nevoie de multa apa, rosia are un continut important de fructoza, potrivit cercetatorilor din Romania.

Rosia „Matilda” are un aspect de castana in prima faza, apoi cand se coace coaja groasa se sparge – fructul se vede apoi, mic si rosu.

Banca de Resurse Genetice Vegetale pentru legumicultură, floricultură, plante aromatice și medicinale [BRGV] Buzău este o instituție publică de cercetare, aflată sub coordonarea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale. BRGV Buzau are ca obiect principal de activitate explorarea, inventarierea, colectarea, cercetarea-dezvoltarea și conservarea resurselor fitogenetice.

gd

Descoperă primul noutățile CultivaProfitabil.ro

Antonio Zaharia
Antonio Zaharia
Pasionat de agricultura si mai ales de consecventa fermierilor de lucra si de a pune pe masa hrana, chiar si in cele mai dificile conditii. Documentam articolele noastre cu agricultori, pomicultori si chiar cu oameni de stiinta din cadrul facultatilor de Agronomie.
Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandari pentru tine