Categorii
Ovine

Ciobani romani, sclavi la ferme din Italia

Presa din Italia scrie ca in cel putin trei ferme din provincia Macerata proprietarii de exploatatiilor agricole nu plateau contributii la stat pentru angajatii straini, majoritatea fiind de origine romana. Mai mult, romanii erau platiti sub limita prevazuta de lege si nu aveau zile libere.

Ancheta a început după ce unii muncitori exploatați s-au adresat Ambasadei României la Roma. În urma acestor sesizări, corpul diplomatic a alertat Carabinierii. Ulterior, forțele de ordine au organizat o percheziție la sediile celor trei ferme, care a scos la iveală mai multe ilegalități, scrie Digi24.ro.

Românii nu aveau contracte de muncă, lucrau ca ciobani/păstori cu programe de lucru anormale și în condiții degradante – de dimineață și până noaptea târziu, pentru o plată care nu era nici pe departe conformă cu legislația în vigoare.

Proprietarilor le-au fost sechestrate bunuri în valoare de 94.000 de euro, iar procurorii din Macerata au emis o dispoziție de control judiciar pentru cele trei ferme. Acestea mai au în jur de 18 angajați și au fost lăsate să-și continue activitatea.

Fenomenul exploatării la locul de muncă, pe care italienii au început să-l trateze cu seriozitate în ultima vreme, nu este legat doar de unele localități ale Italiei, ci este extins în toată Peninsula.

Daca aveti cunostinta unor astfel de cazuri, va rugam sa ne scrieti in sectiunea de comentarii. Va multumim!

imagine-autor

De Antonio Zaharia

Pasionat de agricultura si mai ales de consecventa fermierilor de lucra si de a pune pe masa hrana, chiar si in cele mai dificile conditii. Documentam articolele noastre cu agricultori, pomicultori si chiar cu oameni de stiinta din cadrul facultatilor de Agronomie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.