Categorii
Casa si gradina

Centrale termice cu condensatie: cum aleg un model eficient

Centrale termice cu condensatie sunt printre cele mai eficiente sisteme energetice pe care le puteti utiliza intr-un apartament sau intr-o casa, deoarece folosesc, pe langa caldura gazelor rezultate in urma arderii, si caldura latenta a vaporilor de apa rezultati in urma procesului de ardere a gazelor.

Astfel, putem vorbi de o dubla eficienta a sistemului de incalzire, care se va vedea, in primul rand, asupra banilor economisiti.

Centrale termice cu condensatie
Centrale termice cu condensatie

Fireste, in functie de modele si de capacitate, centralele termice cu condensatie pot avea diverse rezultate, insa, in medie, o astfel de centrala va aduce o reducere intre 20-30% a consumului de energie, comparativ cu o centrala clasica.

Puteti alege din gama varianta de centrale termice cu condensatie a acestui magazin online.

Cum functioneaza centrale termice cu condensatie

Pentru cineva nou in domeniu, poate fi usor derutant, de aceea dorim sa va expunem, detaliat, ce este de fapt o centrala termica pe gaz cu condensare.

Pentru a intelege mai bine vom incepe cu centralele clasice, obisnuite, acolo unde gazele de ardere sunt evacuate la temperaturi foarte inalte. Avand in vedere ca asa se pierde energie, care ar putea fi folosita si ea in procesul de incalzire, specialistii au proiectat modele de centrale noi care sa utilizeze inclusiv caldura puternica a gazelor evacuate.

Astfel, gazele de ardere sunt evacuate la o temperatura mult mai joasa, iar caldura rezultata este utilizata in procesul de incalzire. Merita de mentionat aici ca, datorita acestui sistem, emisiile de oxizi de azot si dioxid de carbon sunt la valori foarte reduse.

Centrale termice cu condensatie

De ce aceste sisteme sunt cea mai buna alegere?

Centrale termice cu condensatie va permit un control al temperaturii direct de la panoul de control. Puteti sa setati atat parametrii de incalzire, cat si cei pentru prepararea apei menajere. Un alt avantaj este ca un astfel de sistem functioaza prin tiraj fortat.

Centrala termica cu condensatie are niste dimensiuni reduse, iar montajul nu o sa fie o problema. De asemenea, camera de ardere este etansa.

Centrale termice cu condensatie 4

Este important ca atunci cand dorim sa achizitionam un astfel de sistem sa ne ghidam dupa fiabilitatea lui, acesta fiind unul dintre cei mai importanti factori, daca nu cel mai important.

Pretul unei centrale termice cu condensatie

In functie de suprafata pe care o aveti de incalzit, precum si de consumul de apa menajera, veti alege si centrala termica. Insa, modelul si, inclusiv, pretul poate fi diferit in functie de mai multi factori. Puteti insa sa cereti o parere avizata si de la un instalator autorizat. Cu toate acestea, un buget minim pentru un astfel de sistem este de circa 2.500 – 4.000 lei.

Principalele branduri din care poti alege sunt centrale termice Ariston, IMMERGAS, Saunier Duval, Viessmann, Bosch.

Puteti gasi numeroase modele de centrale termice cu condensatie la acest magazin.

Citeste si:

Solar legume, afacerea ideala pentru o familie din mediul rural

Plantatie de mure: A dat munca din strainatate pe o cultura de mure din Romania si a castigat pariul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.