AcasăLegume si fructeCei mai periculosi daunatori pentru pomi fructiferi: CAND apar si ce CAPCANE...

Cei mai periculosi daunatori pentru pomi fructiferi: CAND apar si ce CAPCANE putem folosi

Cei mai periculosi daunatori pentru pomi fructiferi sunt cei care pot provoca daune majore fructelor si copacului in sine. In acest articol va prezentam perioadele in care ar trebui sa monitorizati cei mai seriosi daunatori la pomii dumneavoastra.

Mai multe mijloace se pot utiliza pentru a monitoriza acesti daunatori precum capcanele cleioase, capcanele cu feromon si inspectia vizuala.

Capcanele cu feromon sunt capcane cleioase cu o substanta sintetica de atragere care mimeaza mirosul natural sau feromonul produs de moliile femele pentru a atrage masculii pentru imperechere.

Musca cireselor. Perioada in care poate aparea: iunie, iulie, august. Se recomanda capcane de monitorizare la mijlocul lui iunie. Pagubele pot continua pana la recoltare.

Larva / viermele marului. Perioada: iulie, august, septembrie. Atarnati capcane cu clei in ultima saptamana din iunie. Combaterea este cea mai critica din iulie si pana in august.

Omizile. Perioada iulie, august, septembrie. Atarnati capcane cu clei in iltima saptamana din iunie. Combaterea este cea mai critica din iulie pana in august.

Omida Lepidoptera a pomilor fructiferi. Perioada: mai, iunie, iulie. Atarnati capcane cu feromon de timpuriu in iunie. Perioada de monitorizare critica pe perioada infloririi. Pulverizati o singura data la caderea petalelor.

Omida Lepidoptera cu dungi rosii. Perioada: aprilie, mai, iunie, iulie, august. Atarnati capcane cu feromon din mijlocul lunii aprilie si pana la mijlocul lui iulie.

Citeste si: Schema tratament semintoase pentru pomi fructiferi sanatosi

Afidieni. Perioada: mai, iunie, iulie, august. Pot aparea pe parcursul perioadei de crestere. Nu fac pagube de obicei copacilor gata formati.

Paduchii verzi (Coccidae). Perioada: Martie pana in Octombrie. Monitorizati fructele, frunzele si coditele pe tot parcursul anului. Pulverizati inainte de aparitia mugurelui sau pe parcursul etapei de dezvoltare mai redusa.

Viermi care gauresc lemnul. Perioada Mai, iunie, iulie, august, septembrie. Atarnati capcane potrivit perioadelor de zbor al anumitor daunatori. Folositi insecticide sau produse ecologice pe perioada zborului insectelor mature.

Daca apreciati acest articol, va invitam sa dati Like paginii noastre pe Facebook:

Va invitam sa urmariti CultivaProfitabil si pe Google News.

Antonio Zaharia
Antonio Zaharia
Pasionat de agricultura si mai ales de consecventa fermierilor de lucra si de a pune pe masa hrana, chiar si in cele mai dificile conditii. Documentam articolele noastre cu agricultori, pomicultori si chiar cu oameni de stiinta din cadrul facultatilor de Agronomie.
Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandari pentru tine