Categorii
Stiati ca

Cea mai veche specie de arbori, ce se cultiva si astazi

Inauguram in publicatia noastra, CultivaProfitabil.ro, o noua rubrica despre cele mai interesante curiozitati despre natura.

Vom incepe articolele noastre cu cea mai veche specie de arbori cunoscuta omului, care mai exista si astazi. Este vorba despre Gingko Biloba. Vechimea acestei plante este de circa 160 de milioane de ani.

Reprezinta o adevarata „fosila vie”, descoperita in China, unde era cultivat ca arbore sfant.

De acolo a fost adus apoi in Europa. Specialistii l-au introdus in 1660 in Olanda si in 1754 in Anglia. Dupa 1920 a fost descoperit, in stare salbatica, in muntii din sud-vestul Chinei.

Cele mai vechi informatii privind folosirea plantelor medicinale dateaza din anul 6000 i.e.n.

Iar cel mai vechi ierbar din lume, unic in felul sau, se gaseste la Muzeul agricol din Cairo: este alcatuit din placi de granit imprimate cu desene de plante, ce dateaza din anul 1450 i.e.n. si cuprinde 275 de desene imprimate.

Mai multe articole despre curiozitatile naturii vom adauga in sectiunea Stiati ca.

imagine-autor

De Antonio Zaharia

Pasionat de agricultura si mai ales de consecventa fermierilor de lucra si de a pune pe masa hrana, chiar si in cele mai dificile conditii. Documentam articolele noastre cu agricultori, pomicultori si chiar cu oameni de stiinta din cadrul facultatilor de Agronomie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.